Efectele ceaiului verde

Pe vremea asta o ceasca de ceai este tot ce poate sa fie mai bun. Efectele ceaiului verde sunt cu totul speciale, mai ales daca bei in fiecare zi, macar o cana. Ceaiul verde iti aduce antioxidanti si te energizeaza placut si iti stimuleaza sistemul imunitar. Dar nu arunca pliculetul si nici funzele de ceai din care ai facut infunzia. Efectele ceaiului verde depasesc limitele cestii de ceai. Continutul pliculetelor sau frunzele din care ai preparat ceaiul au numeroase alte utilizati. Iata cateva!

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Un efect al ceaiului verde este acela de a curata covoare. Freaca cu delicatete un covor vechi (dupa ce a fost bine aspirat) cu un burete inmulat in ceai verde in care ai desfacut continutul unui plic de ceai. Lasa ceaiul sa actioneze 10-15 minute, apoi aspira. Culorile se vor improaspata in mod uluitor, iar petele vechi o sa dispata. Stropeste covoarele persane cu ceai verde concentrat dupa care aspra-le. O sa vezi diferenta.

Ceaiul negru este ideal pentru a curata parchetul de culoare inchisa, iar cel verde pentru podele din lemn de culoare deschisa. Taninuri din ceai dau stralucire si culoare podelelor din lemn de esenta tare. Curata parchetul cu o carpa moale pe care ai inmuiat-o in ceai. Sterge si lasa sa se usuce in mod natural.

Calmeaza ochii obositi
Trateaza acneea
Balsam pentru parul uscat
Marineaza carnea
Ingrasamant pentru plantele din casa
Curata covoare
Curata parchetul
Curata mobila pretioasa
Scoate petele de pe geamuri si oglinzi
Curata toaleta
Balsam pentru tesaturi delicate

 

Prepara un ceai foarte concentrat din zece pliculete la o cana de apa. Lasa se se infuzeze circa o ora. Solutia rezultata este foarte buna pentru a curata mobila pretioasa, veche, lacuita cu lac natural. Taninul din ceai improspateaza culoarea naturala a lemnului, acopera zgarieturile fine si indeparteaza foarte eficient petele de grasime. Inmoaie o carpa moale in ceaiul foarte concentrat freaca si sterge, apoi cu o carpa moale si uscata.

Ceaiul verde concentrat si frunzele de ceai utilizate elimina foarte bine amprentele de pe geamuri si oglinzi. Poti freca ceamul cu un plic umed sau curata geamurile cu o solutie rezultata din parti egale de ceai concentrat si alcool.

Aduna mai multe plicuri folosite de ceai verde si lasa-le o noapte intreaga in vasul de toaleta. Frunzele de ceai pot elimina petele imposibil de curatat din partea de jos a vasului de toalet?.

 

Pungutele de ceai umede si rece calmeaza ochii obositi, reduc umflaturile, iar parul uscat are un balsam ideal in ceaiul verde. Clateste-te cu ceai, lasa apoi parul sa se usuce in mod natural, dupa care clateste cu apa calduta din abundenta. Usuca parul a doua oara tot in mod natural, fara nici o sursa de caldura.

Acneea rebela are un leac in ceaiul verde. Prepara un ceai concentrat, trei-cinci pliculete la o cana de apa, lasa sa infuzeze pentru 30 de minute si clateste-te pe fata cu ceaiul. Printre efectele ceaiului vrede se numara si capacitatea sa puternic antiseptica, extrem de eficienta la tipul agentilor patogenicare se dezvolta la nivelul fetei.

Foloseste ceaiul verde, preparat normal, ca pentru consum ca lichid de baza pentru marinate in care pui carne de porc, pui sau vaca.

Uda din cand in cand plantele de aprtament cu ceai verde comcentrat, mai ales in cazul celorcare iubesc un sol acid. Plantele vor beneficia de importante elemente nutritive.

Clateste tesaturile delicate, de matase sau de lana in ceai verde sau negru. In ceai verde pe cele deschise la culoare, in ceai negru pe cele inchise la culoare. Hainele vor avea un aspect special, o stralucire pe care nici un alt balsam nu o poate da hainelor tale, scrie Yahoo Shine.

Acestea au fost cateva din efectele ceaiului verde la care nu te-ai gandit si pe care nu le stiai. Astept comentarii si mai ales detalii despre efectele ceaiului verde.

Tags:
Efectele ceaiului verde
tanin
antioxidanti
ceai verde
ceai negru
alimentatie sanatoasa
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare