Efectele neasteptate ale muzicii hip-hop asupra sanatatii

Muzica hip-hop ar putea fi folosita in terapia contra unor boli psihice, precum schizofrenia si depresia. Asa reiese dintr-un studiu al cercetatorilor britanici, scrie The Guardian.

Specialistii spun ca hip-hop-ul ofera ascultatorilor un sentiment de putere si autocunoastere, ce ar putea fi folosit in rezolvarea propriilor probleme psihologice. Aceasta arta ofera de multe ori o constientizare intrinseca a problemelor de ordin mental, considera cercetatorii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ideea folosirii muzicii hip-hop in terapia contra schizofreniei sau depresiei le-a venit lui Becky Inkster, cercetator in neurostiinte la departamentul de psihiatrie al Universitatii Cambridge si psihiatrului Akeem Sule.

Cei doi au pus bazele unei organizatii numite Hip Hop Psych, care va promova utilizarea acestui gen muzical ca o masura complementara in terapia contra bolilor mintale.

Expertii vor sa lucreze cu rapperi, organizatii caritabile si organizatii medicale, pentru a promova potentialul real al acestui gen artistic.

In ce consta de fapt terapia? Specialistii vor ca pacientii sa scrie si sa recite in stil rap propriile versuri. Alta idee este folosirea acestei muzici in cursurile privind bolile mintale, predate studentilor la medicina.

Hip-hop-ul s-a nascut in anii '70 in cartierul Bronx din New York. Acest gen muzical are la baza rap-ul, graffiti-ul, activitatea de DJ si stilul breakdance.
 

Tags:
hip-hop
terapie cu hip-hop
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare