Elimina eficient grasimile si caloriile din corp dupa fiecare masa

Oricine se poate confrunta la un moment dat cu surplus de grasime, fie ca este slab sau are cateva kilograme in plus. Cel mai adesea este de vina sedentarismul. Poti avea chiar si un regim alimentar sanatos pentru ca daca esti o persoana inactiva, caloriile tot se vor depune. Din pacate, societatea actuala este in asa fel incat nu ne mai permite sa avem grija de propria persoana asa cum se cuvine. Mancam pe fuga si uneori alegem mancare de tip fast-food si stam la birou in fata calculatorului de dimineata pana seara. Evident ca si seara cand ajungem acasa simtim nevoia sa mancam mai mult decat avem nevoie din cauza foamei excesive, iar peste noapte caloriile se acumuleaza. Pare surprinzator, dar chiar si persoanele aparent slabe se pot confrunta cu grasime acumulata in unele zone chiar si intr-o cantitate mica. De regula, grasimea se depune exact in zonele cel mai greu de lucrat cum ar fi partea de jos a abdomenului sau coapsele interne sau brate. Cert este ca nu ne putem baza doar pe alimentatia sanatoasa daca ne dorim un corp lipsit de grasime, ci trebuie actionat si pe alte planuri. In cadrul acestui articol vei gasi trucuri la indemana!
 
Ce nu stiu multe persoane este ca grasimea nu este doar cea ce o simtim la palpare sau este vizibila la nivel subcutanat. Ea se poate acumula chiar si in interiorul corpului, iar o cantitatea prea mare poate afecta buna functionare a organelor interne. De exemplu, se poate depune la ficat, la stomac, la nivelul colonului, in interiorul venelor impiedicand circulatia sangelui si asa mai departe. Mancand sanatos dar stand totusi zilnic in pat la Tv sau la birou, nu vei putea elimina grasimea. Iata ce trebuie sa faci in fiecare zi pentru un stil de viata sanatos:
 
1.Se recomanda doar 3 mese pe zi la orele potrivite, iar aportul caloric dintr-o zi sa nu depaseasca 1200-1300 de calorii. 
 
 
2.Poti avea 1-2 gustari intr-o zi, dar acestea sa constea intr-o leguma sau un fruct, un smoothie, un ceai sau 2 linguri de humus din legume si seminte.
 
3.Consumul de lichide este mai important decat ai crede. Te ajuta sa elimini toxinele, sa pui in miscare metabolismul si iti potoleste senzatia excesiva de foame. 1 pahar cu apa cu 30 de minute inainte de masa chiar te ajuta sa mananci mai putin.
 
4.Daca poftesti deseori la dulciuri sau la mancare de tip fast-food, incearca sa iei o bomboana mentolata sau un ceai de menta. Taie pofta instant!
 
 
5.Sa nu existe masa fara o portie mare de salata light de cruditati. Ajuta digestia si nu acumulezi caloriile din mancare atat de usor, curata colonul de reziduri si te ajuta sa scapi de grasimile deja acumulate. Vezi aici cele mai bune idei de salate!
 
6.Masajul cu mana sau cu un aparat de casa special pentru masaj este foarte util si el. Chiar si cremele naturale de tonifiere si slabire isi fac treaba daca sunt aplicate in fiecare zi prin masaj sprinten. Chiar si masajul in dus ajuta! Vei scapa astfel de retentia de apa, celulita si de centimetri de grasime subcutanata.
 
7.Incearca sa fii mai activ chiar daca programul de munca presupune sa stai la birou. Ridica-te de pe scaun din ora in ora ca sa pui in miscare sangele si sa dezmortesti articulatiile si uita de naumite comoditati. Mergi pe scari in loc de lift, mergi intr-o plimbare in loc sa alegi masina.
 
 
8.Alege sa faci cardio. Asta inseamna sa te misti mai sprinten pentru macar 30 de minute. Poti alerga, inota, dar poti face cardio si acasa, anume sa alergi pe loc, poti alerga pe banda sau bicicleta.
 
9.Daca te-ai obisnuit pana acum sa mananci intr-un anumit mod, dar vrei sa scapi de surplusul de grasime, afla ca macar timp de o luna de zile sa consumi mai putine calorii fata de cum te-ai obisnuit. Se recomanda un aport caloric mai scazut cu 500-600 de calorii. Corpul se va folosi de grasimile deja acumulate si le va arde.
 
10.Atunci cand vrei sa ai mese mai consistente sau sa-ti faci o pofta nesanatoasa precum fast-food sau ceva dulce, poti alege o zi pe saptamana sau o zi la 2 saptamani. Nu se va acumula nimic asa.
 
11.Consuma mai multa mancare cruda si proaspata decat procesata sau gatita, prajita, etc.
 

 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

 

 

 

 
Tags:
caloriile din corp
elimina eficient grasimile
grasimile din corp
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare