Entorsele pot genera dureri de spate

Afectiuni 07.03.2013 Jeanette

 Cati dintre noi nu avem „banale” entorse de glezna! De multe ori le tratam cu indiferenta sau cu foi de varza daca glezna s-a umflat si apoi o „punem la treaba” de parca nimic nu s-ar fi intamplat pe principiul – cui pe cui se scoate!

Statistic vorbind persoanele care schioapata mai mult de 2 saptamani pot dezvolta asa zise stereotipuri negative de mers, adica alterari ale secventialitatii normale de mers astfel: scurtarea pasului pe piciorul candva dureros si accentuarea fortei de a impinge in celalalt picior in momentul deplasarii. Aceste aspecte pot genera in timp suprasolicitari articulare care pot determina persoana sa se prezinte la medic la 2-6 luni de la entorsa netratata corespunzator cu dureri la  soldul sau genunchiul de partea opusa, in zona lombara de aceeasi parte, in zona dintre omoplati de partea opusa sau cu dureri cervicale sau de cap de aceeasi parte cu piciorul afectat.

Pe de alta parte, daca entorsa ar fi trebuit sa fie imobilizata si nu a fost, ligamentul intins ca urmare a entorsei ramane usor mai lung decat ar fi normal, ceea ce favorizeaza dezvoltarea unei hiperlaxitati a gleznei ce predispune ulterior persoana la a face multiple entorse pe acelasi picior cu mult mai usor decat prima oara.

Sfatul kinetoterapeutului – daca ati calcat stramb – mergeti la ortoped si apoi aveti grija sa faceti o recuperare corespunzatoare cu un kinetoterapeut, fara a omite sa purtati o carja atat timp cat inca nu puteti merge fara sa nu schiopatati si nu aveti destul de mult echilibru pe piciorul afectat.

Articol de Claudiu Andron, kinetoterapeut

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

http://facebook.com/CabinetKinetoterapie

Tags:
entorse
ghips
tratament incomplet
dureri de spate
schiopatat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare