Esti ceea ce mananci
Nu o spun cu regret, caci imi place ceea ce fac in prezent. Insa, motivul pentru care va povestesc toate acestea, este acela ca medicii ne repeta intruna “esti ceea ce mananci”. Daca le spui asta unor prietenii, nu o sa te inteleaga. Putini dintre noi reusesc sa descifreze acest mesaj. De fapt, ce inseamna “esti ceea ce mananci”?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Dieta
Pentru a intelege mai bine impactul pe care il are alimentatia asupra organismului, m-am gandit sa aducem in discutie dieta care poarta acest nume “Esti ceea ce mananci”. Autorul ei este binecunoscutei nutritioniste Gillian McKeith. Care isi indeamna cititorii sa nu puna pe primul loc slabitul, ci cresterea portiei de vitamine si minerale. Adica, consumul de alimente bogate in nutrienti, care influenteaza pozitiv sanatatea. Ulterior, se vor vedea si efectele, adica mai putine kilograme odata cu suitul pe cantar.
Este nevoie de ambitie pentru a duce dieta la bun sfarsit. De ce zic asta? Pentru ca McKeith le pregateste cititorilor o perioada de 8 saptamani de regim vegetarian. Efectul este acela de detoxifiere si de crestere a portiei de nutrienti, prin consumul de alimente proaspete. Pentru a nu destabiliza balanta de nutrienti, se poate servi peste si pui organic, dar sub forma de portii mici.
Pentru o digestie buna, se vor combina alimentele de asa maniera incat sa nu apara probleme, de exemplu: fructele se pot servi inainte de masa, iar proteinele si alimentele ce contin amidon niciodata impreuna. De preferinta, fructele se vor servi cu alimente cu amidon, iar proteinele la alta masa. Mesele se vor servi des, dar portiile vor fi mici.
- 1
- 2