Esti mar sau para?

Secrete 08.09.2009 Madalina Stama

Nu-mi vei spune ca ai cam multe kilograme in plus, dar imi vei spune timid si  cu glasul tremurand ca ai probleme cu greutatea, dar inca nu ai piredut controlul in lupta cu kilogramele. De asta este vorba, despre sinceritate. Avem intr-atata sinceritate in noi incat sa recunoastem ca avem o problema pe care nu o putem controla? Suntem sinceri sa spunem ca nu ne place cum aratam? Daca recunosti cu amaraciune in suflet ca nu prea te-a interesat cat de sanatoase erau mesele pe care le-ai servit in ultima vreme, daca ai acest curaj, atunci inseamna ca accepti sa  fii ajutat pentru problema pe care o ai. Si iti spun ca ai nimerit bine.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Lasa grijile si nevoile deoparte, nu-i mai da voie stresului sa te guverneze. Devii stapan pe emotii, nu le mai lasa sa-ti controleze viata, alimentatia. Cea mai mare cumpana a persoanelor care au o problema cu greutatea o reprezinta acceptarea acesteia, survenita mai apoi de recapatarea respectului in sine (ce-i drept mai greu), crearea altei imagini din cea dizgratioasa, de odinioara, intr-alta placuta.

 

Daca vrei sa afli cum ai ajuns aici, sa nu mai poti controla situatia, dar si cum sa devii stapan pe ea, te invit sa te delectezi cu o lectura, in care sunt convinsa ca vei afla lucuri pe care nu le stiai, referitoare la ingrasat si factorii care favorizeaza acest proces natural. Incepem? Fii atent la ce urmeaza si analizeaza-ti situatia in detaliu, gandindu-te serios la cateva metode pentru a muta in trecut kilogramele, loc din care sa nu se mai intoarca niciodata. Te intrebam in titlu tu cum te vezi in oglinda, te vezi ca un mar sau ca o para?

 

Stii cum sunt merele, nu? Sunt ele parfumate, dulci, aromate, dar si un pic…durdulii. Trupul in forma de mar apare odata cu inaintarea in varsta Iar in jurul stomacului usor-usor apare un “butoias” naravas, iar coapsele se ingusteaza. Forma de mar sau mai bine zis de“android” se creioneaza in momentul in care nivelul prea mare de testosteron, din organism, determina cresterea tesutului adipos, care se depoziteaza in jurul stomacului si taliei. Asemanarea acestea cu forma marului este mai degraba caracteristica barbatiilor, decat femeilor. De ce? Poate si pentru ca ei iubesc berea. Am zis altceva decat realitatea? Nu cred!

 

Cum se ajunge aici?
Aceasta grasime din jurul stomacului este hiperactiva, in sensul ca se descompune foarte usor in fluxul sangvin. Ei bine asa cum probabil ti-ai imagimat acest lucru apare din cauza unei alimentatiii dezechilibrate. Consumul excesiv de alimente bogate in grasimi  si  bauturi alcoolice sunt doar cativa dintre factorii care grabesc obtinerea acestei forme. Si cum alimentele interzise sunt cele mai tentante, uite asa usor creste nivelul de colesterol, care poate bloca fluxul sangvin prin artere ajungandu-se afectiuni cardiovasculare.

 

Tags:
mar
para
grasime
talie
stomac
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare