Exercitii care fac minuni pentru femei

Fitness 31.01.2019 dietetik
Exista tot felul de exercitii in jurul nostru, dar majoritatea par a fi potrivite mai mult pentru barbati. Ei au fost mereu atrasi de lucrarea anumitor parti corporale, dar avand in vedere ca societatea a evoluat si femeile isi doresc acelasi lucru. Poate cele mai multe femei nu-si doresti muschi tari ca piatra si foarte bine evidentiati, dar cu siguranta isi doresc sa arda calorii si sa se tonifieze. Astfel, se simt mandre si sigure pe ele in orice tip de imbracaminte. Daca barbatii sunt obisnuiti sa se andreneze cu tot felul de greutati pana la epuizare, ei bine, femeile nu au nevoie de muschi, ci doar definire. Li se recomanda astfel exercitii Pilates sau Plank, care pot fi executate foarte usor chiar si acasa cu propria greutate.
 
Femeile se vor confrunta mereu cu oscilatii de greutate din cauza dezechilibrelor hormonale specifice, iar asta inseamna ca este necesar sa aiba grija mereu de corpul si sanatatea lor. Iti poti asigura cele dorite daca iti iei zilnic din timp cate 5 minute ca sa practici cele mai usoare si potrivite exercitii pentru femei. Cele mai multe femei au nevoie de exercitii potrivite pentru fese, picioare, solduri si abdomen. Iata despre ce este vorba:
 
1.Genuflexiunile sumo
 
Sunt poate  mai eficiente decat clasicele genuflexiuni si asta pentru ca se pune o presiune enorma pe coapse, deci vei arde si mai multe calorii si iti vei modela corpul si mai frumos. Picioarele  se tin cat se poate de departate, in rest se respecta pasii clasici. Se fac 30 de repetari.
 
 
 
2.Podul de jos cu talpile lipite
 
Te poti aseza pe o saltea sau un pat cu saltea relativ tare, spatele trebuie sa stea lipit de ea, mainile pe langa corp, ridica genunchii, lipeste talpile si ai grija sa-ti ridici bazinul cat poti de mult. Te vei sprijini de spate si picioare. Se fac 25 de repetari. Vei lucra chiar si fesele pe langa picioare.
 
 
3.Plank pe-o parte, dar usor diferit
 
Iti propunem un exercitiu care lucreaza intreg corpul, atat prin stimularea arderilor cat si cu actiune directa in zonele cu probleme.  Iti propunem un exercitiu Plank pe-o parte si abdomene oblice, dar si miscare pentru picioare si brate. Se executa stand pe-o parte pe o saltea tare pe podea sprijinitin cotul de sub tine si coapsa de sub tine. Bratul din aer se duce dupa cap, iar cotul trebuie sa atinga genunchiul din aer. Sunt necesare 30 de repetari pe-o parte, 10 secunde pauza si 30 repetari cealalta parte. Alte exercitii Plank aici!
 
 
4.Fandari in fata
 
Pentru aceste fandari trebuie sa intinzi un picior in fata si sa incerci sa apropii celalalt genunchi de sol. Mainile le poti tine atat in solduri, cat si intinse pe langa corp, partea cea mai importanta este sa iti mentii echilibrul si sa ai spatele drept. Piciorul din spate trebuie sa fie pe varf si sunt necesare 25 de repetari.
 
Nu subestima beneficiile acestui exercitiu. Iti lucreaza tot corpul, dar mai ales picioarele si fesele. Femeile au nevoie sa-si lucreze foarte bine si zona interna a coapselor, asa ca acesta este perfect. 
 
 
5.Exercitiu pentru glezne si gambe
 
Vei gasi cu greu o femeie care sa se simta multumita de gambele si gleznele ei, asa ca recomandam acest exercitiu cu actiune directa in acele zone. Vei ajunge sa vezi rezultatele chiar dupa 1-2 saptamani. Tot ce trebuie sa faci este sa stai in picioare, ele sa fie apropiate si impreunate, iar fundul sa fie lasat in spate. Miscarea este de a te ridica pe varfuri cat de repede poti si incearca sa faci 60 de repetari.
 
 
6.Genuflexiuni la perete
 
In cazul in care vrei sa variezi cu tipurile de genuflexiuni, ti le sugeram si pe acestea. Pur si simplu te sprijini cu spatele de perete, usor in linie dreapta, picioarele sa formeze un unghi de 90 de grade si bineinteles, fundul se lasa in spate. Se fac 30 de repetari.
 
 
7.Rasuciri oblice
 
In timpul rasucirilor oblice trebuie sa fii atent sa atingi piciorul stang cu cotul drept si invers. Sunt necesare 12-15 repetari. Cu timpul poti mari la 2 serii a cate 15 repetari. Iti vei lucra foarte bine muschii abdominali si iti va fi mult mai usor cu acest exercitiu spre deosebire de clasicele abdomene.
 
 
 
Tags:
exercitii
exercitii pentru femei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare