Exercitii de facut seara inainte de culcare care ard calorii pe timpul noptii

Fitness 31.07.2019 dietetik
Credeai ca exercitiile se fac doar dimineata? Ei bine, te-ai inselat! Nu este de mirare ca multi se descurajeaza inca de la inceput cu efortul fizic, gandindu-se ca nu au timp in prima parte a zilei sau sunt prea somnorosi. Dupa o zi lunga de munca poti manca la cina ceva sanatos si slab caloric si fix inainte de somn poti face 5 minute cateva exercitii benefice. Acestea sunt menite sa arda caloriile peste noapte si sa sculpteze fiecare zona cu probleme. Avantajul exercitiilor este ca pot fi executate in orice moment al zilei fara probleme pentru ca oricum dau aceleasi rezultate uimitoare. Nu te gandi acum ca te vei extenua prea tare inainte de somn. In cadrul acestui articol iti dezvaluim exercitii lejere dar cu rezultate de milioane si vei descoperi ca este o adevarata placere sa le faci. Secretul executarii consta in faptul ca nu trebuie sa te grabesti in timpul executiei ca sa te asiguri ca fiecare grupa de muschi este solicitata corespunzator. Un alt avantaj al exercitiilor de seara este ca te ajuta sa scapi de insomniile frecvente, stres si adormi imediat cum te bagi in pat.
 
Exercitiile propuse nu presupun o conditie fizica exceptionala si prin urmare pot fi executate la orice varsta daca nu exista probleme de sanatate grave care sa te impiedice in acest sens. In mai putin de o luna poti slabi si 10 kilograme daca iti faci un obiceiul de a le executa in fiecare seara. Pentru mentinere se recomanda sa fie executate la 2-3 seri.
 

1.Ridicari pe varfuri

 
Poate parea un exercitiu banal si copilaresc dar este foarte eficient pentru ca intind cel mai bine muschii gambelor si ai gleznelor. Tot ce trebuie sa faci este sa stai in picioare si sa te ridici pe varfuri cat de repede poti si sa revii cu calcaiele la sol. Repeta timp de 30 de secunde in prima saptamana, apoi mentine zilnic la 50 de secunde pentru rezultate permanente. Vei simti ca te doare muschiul, dar tine cont ca durerea va disparea repede, iar tu vei putea purta incaltamintea favorita.
 
 
 

2.Lucrezi picioarele in stil sumo

 
Seamana cu genuflexiunea clasica, dar este mult mai eficienta. Secretul este sa tii picioarele cat poti tu de departate si sa te sprijini in aceiasi pozitie cand pe un varf al piciorului cand pe altul si tot asa. Sunt necesare 30 de repetari. Crede-ne pe cuvant ca este cel mai eficient exercitiu pentru picioare! Daca vrei poti varia exercitiul sprijinindu-te cand pe o coapsa cand pe alta si rotind bazinul. Vezi aici toate felurile de genuflexiuni care aduc rezultate uimitoare!
 
 

3.Cumpana

 
Poti tine in mana o mica gantera sau poti avea o sticla de apa de 1 litru, evident plina cu apa. Asta daca vrei rezultate si mai rapide. Dar exista si posibilitatea de a lucra fara accesorii. Stai in picioare si ai grija sa ridici un picior in spate, iar mana de pe partea opusa piciorului ridicat se duce in fata. Sunt necesare 3 serii a cate 15 repetari. Se executa si pe celalalt picior.
 
 

4.Flotari in genunchi

 
Clasica flotare este destul de grea si pana si barbatii intampina dificultati la acest exercitiu, dar te ajuta sa obtii brate destul de tari. Femeile insa pot face flotari din genunchi si ai nevoie doar de 25 de repetari. Poti varia tinand genunchii lipit sau departati.
 
 

5.Exercitiu static

 
Pur si simplu stai in pozitie de flotare, sprijinit in coate si varfurile picioarelor si mentine pozitia 1 minut. Incearca sa incordezi cat mai multe grupe musculare si anume abdomen, brate, coapse, spate ca sa ai rezultate cat mai bune.
 
 

6.Exercitiu semi-static  - lucrezi tot corpul, mai ales talia si soldurile

 
Trebuie sa te asezi pe un pat cu saltea tare sau pe o saltea speciala de fitness sau yoga. Asta pentru ca exercitiul se executa stand pe-o parte intr-un genunchi, sprijinindu-te intr-o mana, iar apoi cealalta mana se tine mereu la ceafa. Se executa ridicand sus-jos celalalt picior in aer. Se procedeaza la fel si pe cealalta parte a corpului si sunt necesare 20 ridicari de picior.
 
 
Iti sugeram ca dupa aceste exercitii sa faci un dus semi-rece ca sa pui sangele in miscare si mai mult si poti face la fel si a doua zi dimineata.
 
 
 

 

Tags:
exercitii de facut seara
exercitii care ard calorii
exercitii inainte de culcare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare