Exercitii de stretching pentru cei care stau mult timp asezati

Daca petreci in jur de 8 ore la birou in fiecare zi, ar trebui sa acorzi mai multa atentie tendoanelor din spatele genunchilor, pentru ca acestea sunt importante pentru sanatatea spatelui, a coapselor si a calcaielor. 

Iata 5 exercitii usoare de stretching pe care sa le faci pentru aceste tendoane importante. Iti recomandam sa le pui in aplicare la finalul unui antrenament, cand muschii sunt deja incalziti. 
 
1. Stai cu picioarele putin departate, impreuneaza mainile la spate, apleaca-te inainte si adu-ti mainile peste cap. Daca intinderea este prea intensa, elibereaza-ti mainile si apuca-te cu ele de spatele genunchilor. Mentine pozitia pentru 30 de secunde. 
 
 
2. Tine picioarele drepte, putin departate, si paseste cu stangul inainte. Fara sa-ti indoi spatele, apleaca-ti corpul si atinge cu ambele maini podeaua de o parte si de alta a piciorului stang. Tine picioarele intinse si ramai acolo pentru 30 de secunde. 
 
3. Acest exercitiu este perfect de facut cu ajutorul unei bancute, dupa ce ai alergat in parc. Pune-ti calcaiul pe banca, avand ambele picioare drepte. Apleaca-te usor in fata si pastreaza pozitia pentru 30 de secunde. 
 
4. Asaza-te in fund, intinde piciorul stang, iar pe cel drept indoaie-l si lipeste talpa de interiorul coapsei stangi. Apuca talpa stanga, aplecandu-te usor in fata, dar cu spatele drept. Stai acolo pentru 30 de secunde, apoi schimba piciorul. 
 
5. Aceasta miscare este buna si pentru tendoanele genunchilor, dar si pentru spate. Stai pe podea cu picioarele intinse si apropiate. Atinge-ti picioarele cu fruntea, rotunjind usor spatele. Mentine 30 de secunde.
 
Tags:
stretching
exercitii
intinderi
muschi
stres
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare