Exercitii matinale care te ajuta sa arzi calorii toata ziua

Fitness 16.05.2019 dietetik
Nu credem ca este o persoana care sa se poata lauda dimineata de prea multa energie, dar avem mai multe solutii la indemana in acest sens. Exista anumite exercitii care aduc instant un boost de energie care se mentine tot restul zilei, aspect favorabil arderii grasimilor. Cu alte cuvinte, vei putea sa-ti faci si niste pofte culinare din cand in cand pentru ca nu vei mai acumula atat de usor caloriile din mancare. Te poti simti iar ca la 20 de ani! Daca iti faci zilnic un ritual de 5-10 minute cu exercitiile propuse de noi vei ajunge intr-o luna de zile sa ai o silueta ca trasa prin inel. Oriicne isi doreste in fond sa aiba o silueta frumoasa cu minim de efort, asa ca este sansa ta! Nu te gandi din start ca iti va fi greu, fiind o persoana sedentara poate. Vei observa ca aceste exercitii sunt atat de distractive incat va fi o adevarata placere sa le executi. Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, ci trebuie sa incerci!
 
Iti propunem cele mai simple si distractive exercitii si depinde de tine daca alegi sa le faci pe toate in fiecare dimineata timp de 10 minute sau le poti alege pe cele preferate.
Exercitiu prin sprijinire
 
Exercitiu prin sprijinire
 
Cel mai bine este sa te sprijini cu spatele si bratele de marginea unui pat a a unei canapele. Umerii sa formeze un unghi de 90 de grade, abdomenul sa fie incordat in permanenta, dar te vei sprijini si in calcaie. Exercitiul se executa ca si cum ai face o flotare sprijini in maini si pe spate (sus-jos). Sunt necesare 10 repetari. Vei lucra bratele foarte bine, gleznele si gambele, abdomenul si vei transpira putin, asta insemnand ca arzi multe calorii.
 
 
Exercitii laterale din sezut
 
Ce spui de niste exercitii laterale din sezut? Alege sa stai pe saltea speciala, patura sau pe un pat cu saltea relativ tare. Trebuie sa stai sprijinita in palme si genunchi si sa ridici pe rand cate un picior in lateral. Vei lucra foarte bine coapsele, dar si fesele si soldurile. Sunt necesare 2 seturi a cate 15 repetari. Pauza 10 secunde intre ele.
 
 
Trei exercitii combinate de inviorare
 
Sut necesare doar 10 repetari, dar te asiguram ca sunt suficiente cat sa te ajute sa arzi calorii. Exercitiul combinat cuprinde o saritura, genuflexiune si aploi saritura in spate cu flotare. Pare complicat, dar este de fapt dsitractiv. Se executa din picioare si se iau in ordine exercitiile. Atunci cand sari trebuie sa fie car de sus poti ca sa vezi rezultate rapide.
 
 
Genuflexiune tip sumo cu ridicari de picior
 
Tot ce trebuie sa faci este sa executi pozitia clasica de flotare, fundul sa fie cat mai jos si spre spata, iar toata greutatea corpului s eva lasa pe calcaie si nu varfuri. Diferenta la aceasta genuflexiune este ca picioarele vor fi foarte departate, pozitia se mentine asa cate 5 secunde si sunt necesare 25 de repetari. Mai este una spect si anume ca atunci cand revii in pozitia initial trebuie sa ridici cate un picior pe rand in lateral. Poti lua pauza 10 secunde intre exercitii. Vezi aici mai multe tipuri de genuflexiuni!
 
 
Miscarea razboinicului – coapsele interioare care sunt greu de lucrat
 
Trebuie sa stai pe un picior, sa te apleci cu bratele in fata cat poti de mult, iar celalalt picior sa fie in aer cat mai drept, dupa care te ghemuiesti, dar tot intr-un picior. Sunt necesare 20 repetari pentru fiecare picior si nu uita sa tii in mana o greutate mica (o sticla mare cu apa).
 
 
Sarituri sau Jumping Jacks
 
Se executa stand in picioare cu picioarele departate si bratele in sus si departate. Atunci cand executi o saritura se apropie si se departeaza membrele inferioare si superioare. Sa stii ca este un exercitiu destul de distractiv si te ajuta sa arzi cate o calorie pe minut. Te sfatuim sa incepi in prima saptamana cu 10 minute de Jumping Jacks pe ceas. Nu uita insa ca ai nevoie de niste adidasi comfortabili pentru o executie cat mai buna.
 
 
In cazul in care iti doresti o intensitate si mai mare poti combina acest exercitiu cu cate o genuflexiune, dar in loc sa revii la pozitia initiala pur si simplu sari. Conditie fizica cat de cat buna se cere!
 
 
 

 

Tags:
exercitii matinale
arzi calorii toata ziua
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare