Exercitii pentru abdomen II

Fitness 06.03.2011 Otilia Ignat

O musculatura abdominala bine lucrata este un ideal pentru toate femeile. Partea cea mai grea este ca exercitiile pentru abdomen sunt printre cele mai dificile, iar rezultatele se vad, cu adevarat, doar dupa cateva saptamani de antrenamente.

           

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu face gresala sa crezi ca exista exercitii pentru abdomen usoare. Diferenta intre exercitii este data doar de eficienta lor. Toate sunt grele. Exista si o parte buna.

Fiecare nou atrenament o sa fie mai usor decat precedentul. Este foarte important sa respecti regula celor trei sedinte de antrenament pe saptamana, cu o zi de pauza intre sesiuni. In continuarea celor trei exercitii pentru abdomen aducem alte trei miscari.

Caracteristica comuna ramane eficienta. Exercitiile se pot intercala in programul de fitness sau le poti face separat, doar cu scopul tonifierii musculaturii abdominale.

  

Prima miscare din aceasta serie de exercitii pentru abdomen incepe stand pe spate. Aduna genunchi la piept si tine mainile in jurul lor. Tine capul si gatul usor ridicate. Inspira, si concomitent, intinde mainile si indreapta picioarele in pozitie oblica. Exercitiul este mai greu sau mai usor in functie de pozitia picioarelor. Este mai dificil daca picioarele sunt doar la cativa centimetri de podea si mai usor cu cat sunt mai apropiate de verticala. Repeta exercitiul de 5-6 ori.

A doua miscare din aceasta serie de exercitii pentru abdomen incepe stand pe spate, cu genunchi indoiti la 90 de grade si cu talpile picioarelor in aer. Pedaleaza incet, in aer, mentinand picioarele indoite. Repeta de cel putin zece ori.  

Pentru ultimul exercitiu ai nevoie de o minge de fitness. Este bun si un taburet moale, desi este mult mai eficient daca folosesti mingea, pentru ca pui la treaba mai multe grupe de muschi. Ridica concomitetnt mana dreapta si piciorul stang. Pastreaza-ti echilibrul prin contractia muschilor abdominali. Repeta ridicand mana stanga si piciorul drept. Repeta exercitiul de cinci ori, pentru fiecare pereche de membre.

Exercitiile pentru abdomen sunt foarte utile daca sunt insotite de o dieta proteica, hipocalorica.

Tags:
exercitii pentru abdomen
dieta cu putine grasimi
fitness
musculatura abdominala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare