Exercitii pentru tonifierea sanilor

Fitness 13.07.2010 Madalina Stama

Cele mai eficiente metode

In primul rand trebuie sa stii ca antrenorii de fitness nu s-au pus peste noapte sa inventeze exercitii pentru tonifierea sanilor. Nu exista asa ceva. Exercitiile destinate lucrarii pectoralilor vor ridica si tonifia sanii. Iar exercitiile pentru torace, executate in aer liber, te vor ajuta considerabil de mult. Daca toate aceste informatii se invart in mintea ta, este simplu sa elimini neclaritatile prin a lua o carte de anatomie pentru a intelege de ce pectoralii sunt raspunzatori de fermitatea sanilor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Daca Mama Natura a fost darnica cu tine, daruindu-ti o pereche de sani a la Pamela Anderson, este important sa retii ca odata cu trecerea vremii acestia se pot lasa, de aceea este important sa-ti faci timp pentru tine si asta incepand prin a face sport (bifeaza pe lista exercitii pentru pectorali :))

 

Beneficiile exercitiilor
De ce ar trebui sa faci sport si de ce tocmai exercitii pentru pectorali? Caci acest gen de exercitii iti cresc rata metabolismului (rata cu care metabolismul arde caloriile). Mi-aduc aminte ca intr-un interviu acordat unui post de televiziune, Nicoleta Luciu, a tinut sa precizeze ca darul pe Mama Natura i l-a lasat, a chinuit-o de multe ori. Era nevoita sa stea cocosata, tocmai pentru ca sanii fiind grei ii provocau dureri ale spatelui.

 

Daca ai si tu aceeasi problema o poti elimina, lucrandu-ti pectoralii (imbunatatesc postura). Un alt atuu al exercitiilor care lucreaza pectoralii este cresterea rezistentei.

 

Exercitiile si marimea sanilor
Multor femei le este teama ca daca isi lucreaza pectoralii, risca ca sanii sa li se micsoreze. Dar, nu exista asa ceva. Pentru a obtine rezultatele pe care ti le doresti (sani fermi, nu lasati ca ai lui mamaie) va trebui sa combini exercitiile de slabit cu acelea care lucreaza pectoralii. Daca ai o pereche de sani mari, poti sa ti-i ajustezi pierzand un pic din grasimea din zona bustului.

 

Musai sa tii regim si sa faci exercitii  cardio. Combinatia perfecta este de cardio si exercitii de forta (pentru pectorali). Daca exercitiile cardio ard practic sunculitele, exercitiile de forta tonifica, adica iti ridica sanii.
Practic exercitiile cardio iti vor deveni asul din maneca. Cele mai eficiente astfel de exercitii sunt:plimbarile, joggingul si pedalatul pe bicicleta (pentru sala).

 

Cum sfidezi gravitatia
Cand gravitatia te trage in jos, parca si sanii o iau la vale. Ca sa previi aceste inconvienente, e musai sa faci sport. Lucreaza-ti pectoralii de doua ori pe saptamana si lasa o pauza de doua-trei zile intre acestea. Pentru rezultatele mult visate, la fiecare exercitiu executat, fa 8-10 repetari a cate 2-3 seturi.

 

Flotarile
Daca nu fugeai de orele de sport din liceu ar trebui sa stii la ce ma refer cand iti vorbesc de flotari. Cum te vor ajuta aceste exercitii sa-ti recuperezi fermitatea sanilor de altadata? Prin faptul ca se foloseste greutatea corporala pentru a intari muschii pieptului.

 

Exercitiu cu gantere
Inainte de toate achizitioneaza-ti doua gantere (le poti gasi si in supermarket). Pozitia de inceput pentru acest gen de exercitiu este urmatoarea: stai pe podea, cu picioarele intinse si spatele drept, in fiecare mana tine cate o gantera. Bratele deschide-le si tine-le intinse sa ajunga la nivelul umerilor. Apoi indoaie coatele si adu mainile (in care tii ganterele) in dreptul pieptului. Stai asa timp de doua secunde dupa care repeta. Sanii tai dau semne ca incep sa piarda lupta cu gravitatia?

Tags:
tonifiere sani
pectorali
Pamela Anderson
exercitii sani
sani fermi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare