Exercitii yoga

Fitness 16.03.2011 Otilia Ignat

Poti face exercitii yoga pentru tonifierea trupului, acasa. Aceast set de exercitii yoga de baza a fost special conceput pentru persoane neantrenate in tainele yoga, dar iti ofera sansa de a beneficia de toate avantajele acestui gen de miscare.

            

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Primul exercitiu yoga trebuie efectuat circa sase minute. Este simplu si energizant. Tine picioarele departate, spatele drept si mainile in lateral in prelungirea umerilor, cu palmele in fata. Inclina-ti trunchiul in lateral incet, intr-un sens si in altul, pana atingi cu varful degetelor podeaua. Controleaza-ti respiratia. Trebuie sa fie lenta si ampla.

Al doilea exercitiu yoga iti cere sa stai in picioare, cu mainile in sus. Tine palmele deasupra capului. Impinge palmele una in alta. Vei simti cum musculatura toracelui intra in tensiune si lucreaza. Este un exercitiu care tonifica bustul. Respira lent si almplu. Nu arcui spatele. Tine spatele drept. Tine musculatura in tensiune, pe parcursul inspiratiilor. Repeta exercitiul de 6-7 ori.

Seria de exercitii yoga continua cu o miscare care antreneaza musculatura picioarelor si a spatelui. Stai in pozitie de drepti cu mainile deasupra capului, ca in miscarea precedenta. Fa un pas inainte si indoaie genunchiul. Repeta miscarea cu fiecare picior de cel putin patru-cinci ori. Tine spatele drept.

Ultima miscare iti cere sa stai intinsa pe burta. Tine palmele pe podea la nivelul umerilor. Ridica-te si arcuieste-ti spatele sustinandu-te in maini. Stai in pozitia finala pe parcursul unei inspiratii si expira in timp ce cobori in pozitia initiala. Repeta exercitiul de 5-6 ori.

Seria de exercitii yoga sunt o solutie excelenta pentru a incepe, in forma maxima, o noua zi. 

Tags:
exercitii yoga
fitness
tonifiere
yoga
exercitii de tonifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare