Fa-ti acasa bomboanele de Craciun

In prezent este destul de usor sa ne procuram bomboanele pentru Craciun si asta pentru ca le gasim peste tot, dar sunt destul de scumpele. Nu mai zic ca nu sunt prea sanatoase si asta pentru ca au in compozitie cantitati mari de zahar rafinat, coloranti, aditivi si conservanti. Pana la urma, spiritul Craciunului inseamna si sa pregatesti in bucatarie cele mai delicioase feluri de mancare si deserturi.
 
Acel miros proaspat de coptura, mere si scortisoara ne aduce mereu aminte de copilarie si de sarbatoare, asa ca este pacat sa nu profitam de momentele speciale din bucatarie. Internetul este o sursa infinita de inspiratie pentru retete, iar bomboanele pentru Craciun nu sunt o exceptie. Afla mai jos care sunt cele mai interesante si usoare retete de dulciuri!
 

1.Bombonele din aluat de tort ( mix de torturi)

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 2 cani de tort galben si alb ( un mix)
  • 2 canite de zahar natural ( poti folosi stevia – este cel mai sanatos indulcitor)
  • Jumatate de cana de unt, taiat in 4 bucati
  • Jumatate de cana de lapte
  • Jumatate de cana de ciocolata alba (chips)
  • 2-3 cani de ornament pentru prajituri ( din cele care arata ca niste “sprancene” multicolore)
 
*Intr-un bol la microunde se pun: tortul, zaharul natural, untul si laptele se lasa 2-3 minute, dupa care se amesteca bine. Se adauga apoi chipsurile / bucatile maruntite de ciocolata alba si se amesteca iar si se adauga “sprancenele colorate”. Nu uitati ca amestecul obtinut sa-l puneti intr-o tavita sau un bol potrivit, pentru ca trebuie tinut la frigider pana se intareste, dupa care se taie cubulete mici.
 
 

2.Caramele din cidru de mere

 

 

Pentru aceasta reteta de bombonele iti trebuie 2 minute de preparare si 45 de minute de gatit. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
 
  • 2 cani de cidru de mere fara alcool
  • 4 linguri de unt nesarat
  • Jumjatate de cana de stevie ( zahar natural)
  • Jumatate de cana de zahar brun
  • 3 linguri de crema solida
  • 1 lingura de scortisoara pudra
  • Jumatate de lingura de sare kosher
 
*Fierbeti cidrul intr-a cratita sau oala de 2 litri pana ajunge de ¼ cana. Iar pentru a se reduce trebuie sa stea pe foc mediu jumatate de ora. Intre timp se pregateste o tava de copt si foia de copt, se da cu spray de copt si se pun si restul ingredientelor. Se amesteca bine, dupa care se aseaza compozitia in tava. Lasati tava in cuptor la 255 grade F ( caldura medie) pentru 45 de minute. Cand este gata, tava se pune in frigider si se tine 1 ora ca sa se intareasca, apoi se taie bucati mici care sa semene cu niste bombonele.
 

3.Oameni de zapada din biscuiti oreo

 

 

Ai nevoie de urmatoarele ingreediente:
 
  • 5-8 cani de crema de branza moale
  • 35 de biscuiti oreo faramitati bine
  • Esenta de vanilie
  • 30-40 biscuiti oreo intregi
  • Bucati de fructe
  • Stafide
  • Glazura decorativa
 
*Ai nevoie de un procesor de alimente ca sa sfarami biscuitii oreo, dupa care adauga esenta de vanilie si formeaza niste bilute mici din resturi. Pasul urmator este sa treci bilele prin crema de branza si sa le asezi apoi intr-o tava suficient de mare, aseaza intr-o parte biscuitii oreo pe post de palarie,  dupa care pune tava in frigider pentru 20 de minute. La final creaza ochii, nasul si gura din decoratii ( sprancene colorate) , topping, stafide sau bucati de fructe.
 

4.Stelute verzi din branza si menta

 

 

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 5-8 cani de crema de branza moale ( pot fi si mai multe cani daca vrei sa ai multe stelute)
  • 2 canite de zahar natural ( stevie)
  • 1 lingura de extract de menta sau esenta de menta
  • Colorant verde pentru culoarea finala, doar ca cei din comert au chimicale ( poti improviza, folosind pasta de avocado) – ai nevoie de 2-3 avocado mari, se scot samburii si se piseaza
 
*Toate ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca cu mixerul ( nu uita de colorant sau pasta de avocado) pana se obtine o pasta omogena. Aveti nevoie de o punga potrivit de groasa, gaurita putin in care adaugati cate 1-2 lingurite din amestec, iar cu ea sa formati stelute in tava de copt. O metoda mai simpla este sa aveti forme de stelute in care sa puneti compozitia. Acestea se pun pe hartie de copt in tava si se lasa la crescut 1 ora fara sursa de caldura, dupa care se pune la frigider.
 
Spor la gatit!
 
 
 
 
 
Sursa: chocolatechocolateandmore.com; taasteofhome.com;
 

 

Tags:
bomboane de craciun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare