Fa-ti propriul ceai din ierburi

Imi plac la nebunie ceaiurile. Aromele care se scurg din samovar induc o atmosfera calma si plina de pace. Dar ce e si mai incantator este sa bei ceaiul facut cu mana ta. Nu vorbesc despre faptul ca pui pliculetul in apa pe care ai fiert-o in prealabil, ci ca personalizezi aroma alegand ierburile care iti plac. Fa-ti propriul ceai din ierburi si serveste-l prietenilor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Amestecul poate fi personalizat in functie de starea pe care vrei sa ti-o induci. Cu amestecul potrivit de ierburi si condimente poti adapta orice reteta la nevoile tale.

Iti voi spune care ierburi si care condimente sunt recomandate pentru digestie sau relaxare. Tine cont de ele si pune-te pe mixat, asa cum sugereaza expertii Fitsugar.com.

Evident poti alege sa cumperi plantele respective sau, de ce nu, sa le cultivi intr-o mica sera pe care sa o instalezi la tine acasa. Condimente ai in camara, presupun. Multi adepti ai medicinei naturiste sustin ca plantele au calitati curative. Iata cele mai commune plante si proprietatile pe care le au:

Busuiocul este antiinflamator

Musetelul are efect de relaxare

Scortisoara fluidizeaza sangele

Lemongrass ajuta la atenuarea durerilor menstruale

Menta are efect digestiv si antibalonare

Rozmarinul imbunatateste circulatia

Salvia imbunatateste functiile cerebrale   

Cimbrul este antioxidant

Atentie insa la efectele negative. De exemplu ghimbirul poate cauza balonari si greata. Evident ca un ceai reusit vine dintr-o combinatie reusita, asa ca va sugeram niste combinatii testate pe propria noastra piele.

Lavanda cu musetel

Menta zdrobita

Cimbru cu salvie

Lemongrass cu ghimbir

Oamenii de stiinta spun ca ne putem simti mai tineri cu 5 ani daca bem ceai zilnic. Pentru asta ar fi nevoie de trei cani de ceai verde sau oolong, dar eu ma simt asa dupa orice ceai. Cu o ceasca de ceai langa mine nu ma mai oboseste programul indelungat de la birou. Ba chiar am destula energie cat sa strabat parcul pana la statia de metrou.

Tind sa cred ca am gasit apa vie din povesti si tine numai de mine sa ma adap la izvorul ei din ceainic. Fa-ti propriul ceai din ierburi si vei avea o viata mai frumoasa. Daca te intereseaza, poti sa si slabesti cu ajutorul ceaiului.

Tags:
Fa-ti propriul ceai din ierburi
ceai
menta
ceai de slabit
ceai antibalonare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare