Fara timp pentru a pregati masa de Paste? TOP retete rapide

tim ca ai fost ocupata si nu ti-a stat capul la retetele pentru masa de Paste si probabil nu gasesti tot ce ai nevoie in supermarketuri. Nu mai zic ca nu tot ce gasim in magazine este si sanatos. Chiar daca este sambata dimineata inca mai ai timp sa pregatesti mancaruri traditionale si gustoase cu care sa-ti dai pe spate rudele si musafirii. Te asiguram ca retetele sunt cat se poate de simple si rapide. Noi iti propunem 6 mancaruri delicioase cu un numar redus de calorii pentru cei care vor sa aiba grija atat la sanatate cat si la silueta.
 

1.Cod pane – 15 minute

 

O reteta atat de simpla incat o pui in practica cu doar cateva ingrediente:
 
  • 1 kg de peste cod
  • 70 grame de faina integrala
  • 2-3 oua
  • 300 grame de pesmet
  • Condimente dupa gust
  • Ierburi aromatice dupa gust
 
Intr-un bol bati ouale cu sare si piper, in alt bol pregatesti faina cu condimente, iar intr-o farfurie pesmetul. Fileul de cod se trece mai intai prin faina in intregime, apoi prin faina si pesmet. Se gateste in tigaie neaderenta 3-4 minute pe fiecare parte. 
 
 
 

2.Oua umplute cu ton – 25 de minute

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ai nevoie de:

  • Firbe tare cate oua vrei – dureaza 10 minute
  • 3-4 linguri de maioneza light
  • 2-3 linguri de iaurt grecesc
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 1 lingura pudra de usturoi
  • 1 lingura de Paprika
  • Jumatate tija de telina
  • 1 castravete murat
  • 300 grame de ton in sus propriu
  • 2 linguri ceapa verde
  • Coaja de lamaie
  • Condimente si ierburi aromatice dupa gust
 
Ouale se lasa in apa rece cand sunt gata si se decojesc cand sunt reci. Se taie pe jumatate, dar pe lung, se scoate galbenusul si se amesteca separat intr-un bol cu maioneza, iaurtul, tonul si restul ingredientelor. Compozitia se aseaza in jumatatile de ou, apoi se pun in frigider.
 
 

3.Drob cu pui si legume – maxim 1 ora

 

Nu este un drob cu traditionalul miel, dar va fi mult mai usor la stomac si la fel de gustos. Ingredientele necesare sunt:
 
  • 800 grame de piept de pui
  • 100 grame de migdale macinate la un blender puternic
  • 4 vinete
  • 2 ardei grasi
  • 500 grame de rosii
  • 1 legatura de patrunjel
  • 50 grame de unt
  • 100 grame pesmet
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • Condimente si ierburi aromatice dupa gust
 
Pieptul de pui se pune la fiert in sare, iar cand face spuma se scoate si se taie fasii subtirii. Se pune apoi intr-un bol cu unt. Intre timp se curata vinetele, ardeii si rosiile si se calesc in putin sos de bulion. Se adauga intr-un bol separat. Pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si adauga amestecul de legume, iar deasupra presara pieptul de pui. Nu uita ca inainte sa ungi hartia de copt cu putin unt. Adauga si restul ingredientelor si orneaza frumos. Se lasa aproape 1 ora la cuptor.
 
 

4.Supa crema de legume – maxim 25 de minute

 

O poti face doar din legume sau poti adauga si piept de pui pentru o consistenta mai mare. Ca ingrediente foloseste cate 2-3 bucati din legumele tale preferate pentru supa si pune-le la fiert. Intre timp pregateste blenderul, iar cand legumele sunt gata pune-le in blender. La final se amesteca cu putina apa in care au fiert legumele, daca nu-ti place o supa prea groasa. Daca vrei si piept de pui acesta se fierbe si se sfarama in blender sau se lasa bucati in supa dupa preferinte.
 
 

5.Salata de boeuf light – 35-40 de minute

 

Exista varianta traditionala la care folosesti cartofi, dar noi iti propunem o varianta mai light si mai rapida cu telina in loc de cartofi. Foloseste:
 
  • 1 kg de telina sau cartofi – se fierb cu sare
  • 2-3 morcovi
  • 6 castraveti murati
  • 5 gogosari acri
  • Maioneza light sau orice alt sos light
  • Condimente si ierburi aromatice dupa gust
 
Legumele se curata si se pun la fiert in vase separate. Sunt fierte atunci cand intra usor furculita in ele la verificare. Le taiem bucati numai cand se racesc. Este necesar sa le taiem marunt impreuna cu muraturile. Peste ele punem maioneza sau sosul dorit si amestecam bine. Dam forma dorita si ornam dupa bunul plac.
 
 

6.Ciuperci umplute la cuptor – maxim 40 de minute

 

Ingrediente:
 
  • 500 grame de ciuperci mai mari
  • 200 grame de cascaval sau branza tare
  • 50 grame de unt
  • Cateva felii de bacon crud– optional
  • Rosii cherry
 
Se taie coada la ciuperci, iar inauntru se aseaza ingredientele dorite, apoi se invelesc in bacon. Se pun in tava si se lasa 20 de minute
 
 
 

 

Tags:
retete rapide
Paste
masa de Paste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare