Farfallele cu sos de rosii si busuioc nu ingrasa, nu cresc colesterolul si nici nu necesita cine stie ce talent culinar.
Ingrediente:
- 400 de grame de farfalle;
- 7 rosii mari si coapte;
- 6 linguri ulei de masline;
- 10-12 frunze de busuioc proaspat;
- 2 catei de usturoi;
- parmezan ras;
- sare.
Mod de preparare:
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, caliti putin usturoiul tocat marunt, cam 30 de secunde ca sa nu se arda, dupa care adaugati rosiile tocate mare. Inainte de a pune rosiile, ar fi bine sa le opariti putin si sa le luati pielitele. Lasati-le sa fiarba cu usturoiul, adaugati niste sare, dupa care adaugati o parte din busuioc tocat marunt. Daca vreti sosul mai subtire, adaugati putina apa.
Fierbeti pastele al dente si amestecati-le cu sosul. Ornati cu busuiocul ramas si cu parmezan ras.
Pofta buna!