Fasii crispy din piept de pui care nu ingrasa

Stil culinar 18.03.2019 dietetik
Toata lumea iubeste crispy strisps! Nu mai este un secret! Nu este de mirare ca atunci cand mergem la restaurant si simtim doar un usor miros de crispy glandele salivare reactioneaza imediat! Acest crispy nu se mai gaseste doar la restaurantele de tip fast food, ci cam peste tot si poti comanda acasa sau manca pe loc. Se poate spune ca acest crispy din piept de pui creaza dependenta si parca de fiecare data cand il mananci iti vine greu sa te mai opresti. Din pacate, cel gasit in majoritatea restaurantelor se prepara in baie de ulei si se adauga oua, faina, pesmet sau fulgi si tot felul de condimente care de care mai picante. Nu spune nimeni ca nu poti manca din cand in cand asa ca o pofta, dar problema este ca mancarea aceasta este atat de gustoasa incat cu greu poti rezista sa o consumi rar, in cantitati mici si combinatii sanatoase. Stim deja ca merge foarte bine cu cartofi prajiti tot in baie de ulei. Ei bine, iti dezvaluim in randurile urmatoare posibilitatea de a manca crispy strips cat de des vrei, fara a ameninta silueta si sanatatea.
 
In fond ce este asa special la crispy strips de il adora atat copiii cat si adultii de toate varstele? Ei bine, este vorba de fasii subtiri de piept de pui gatit intr-o maniera mai interenta decat snitele si care impresioneaza prin faptul ca este crocant, consistent, culoarea este de un galben-auriu frumos si ne mai bucura si cu aroma pregnanta de la diverse condimente. Fiind crocant si aromat merge perfect cu sos de maioneza, usturoi sau rosii, dar cele din comert nu sunt chiar cele mai sanatoase variante.
 
Crispy strips a devenit cunoscut in strainatate initial si apoi a ajuns sa fie iubit de toata lumea de pretutindeni, dar desigur, era de asteptat acest parcurs. Reteta originala este stuta doar de lanturile de magazine fast-food care l-au introdus pe piata, dar asta nu inseamna ca nu il putem gati acasa in varianta proprie si mai putin calorica.
 
 

Ingrediente sanatoase pentru crispy strips din piept de pui

 
Iti propunem urmatoarele ingrediente:
 
  • 500 grame de piept de pui – merge mai bine decat pieptul de curcan, care este putin cam prea uscat pentru aceasta reteta 
  • 2 oua mari si bio
  • 1-2 cani mari de fulgi de porumb – se faramiteaza la blender sau se faramiteaza in punga cu ajutorul unui sucitor (ideal este sa fie maruntit bine ca se lipeasca de carne)
  • Fulgi de chilli – optional

 
Ingrediente pentru marinarea pieptului de pui:
 
  • 1 canita de apa rece simpla
  • 1 legatura de patrunjel – se taie marunt
  • 1 legatura de marar – se taie marunt
  • 3-4 catei de usturoi sau 2 linguri de usturoi praf daca vrei un gust putin pregnant de usturoi
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 legatura de ceapa verde – se taie marunt (optional)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2-3 linguri de turmeric pudra – optional (pentru un gust iute ca la fast-food)
  • Zeama de la jumatate de lamaie
 
Marinarea este foarte importanta si se face cu o seara inainte de a pregati crispy strips sau cu 2-3 ore inainte macar. Chiar daca carnea va fi rumenita cu tot cu fulgi de porumb si va fi crocanta, afla ca in interior va fi cat se poate de flageda, suculenta si aromata exact atat cat trebuie. Fasiile gata taiate se aseaza intr-un vas inalt sau o punga cu lift la gura cu marinada obtinuta din ingredientele date. Vezi aici sosuri light pentru orice mancare!
 
 

Cum gatim crispy strips acasa?

 
1.Atunci cand tai pieptul de pui pentru marinada, ai grija sa nu fie taiate prea subtiri ca sa nu iasa prea uscate dupa rumenire. Te poti axa in special pe acel muschiulet din interiorul pieptului de pui. Pasul urmator este marinada.
 
 
2.Aseaza intr-un bol inalt fulgii de porumb faramitati si in alt bol sa ai ouale batute.
 
3.Da fasiile prin suma de oua, apoi prin fulgi.
 
 
4.Imbraca tava de copt in hartie de copt si aseaza fasiile. Lasa-le cam 20-25 de minute.
 
Crispy care nu ingrasa se serveste cu salate, cartofi la cuptor si sosuri light. Poate fi consumat astfel si de 3-4 ori pe saptamana.
 
 
 
 
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
crispy
piept de pui
cripsy care nu ingrasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare