Fasole verde cu sos de rosii

O retetea de zile mari! Fasole verde cu sos de rosii picant si vesel, in ton cu primavara. Secretul este sa fierbi fasolea verde putin, doar cat sa se inmoaie si sa-si puna in valoare gustul, astfel incat sa ramana ferma si crocanta. Aroma si rafinamentul vine de la sucul de rosii. Despre combinatia de culori din farfurie, este greu de povestit. Despre calorii, nicio grija, astfel ca portiile pot fi generoase si indestulatoare pentru orice apetit.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingredientele din reteta sunt pentru patru portii. Ai nevoie de 600 de grame de fasole verde (proaspata sau congelata), o ceapa potrivita, trei catei de usturoi, trei-patru linguri de ulei, cinci rosii proaspete si bine coapte sau o cutie de rosii in suc propriu, un ardei iute rosu, sare si piper, o lingurita cu cimbru uscat, o lingura de mustar, o legatura de patrunjel proaspat si o lingura cu suc de lamaie.

Incepe prin a fierbe, in putina apa, fasolea verde. Scurge apa, clateste fasolea cu apa rece si pune suc de lamaie, pentru ca fasolea sa-si pastreze culoarea frumoasa. Pune fasolea intr-un castron. 

Taie ceapa foarte fin si caleste-o in ulei incins. Adauga usturoiul si ardeiul iute tocate foarte fin. Pune sare si piper. Adauga cimbru uscat si lasa totul impreuna cateva minute. Adauga rosiile (daca sunt proaspete tocate marunt, daca sunt din conserva, taiate in bucati mari impreuna cu putin suc). Lasa sa ajunga la fierbere. Pune mustarul si potriveste de sare si piper. Daca este nevoie poti adauga o lingurita de zahar. Fierbinte, rastoarna sosul peste fasolea verde.  

Serveste fasole verde cu sos de rosii imediat, cu patrunjel proaspat deasupra si felii subtiri de paine prajita.

Tags:
fasole verde cu sos de rosii
retete vegetariene
retete rapide
rosii
suc de rosii
cimbru
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare