Fast food de dieta

Secrete 08.03.2016

Restaurantele de tip fast food sunt cunoscute pentru felurile de mancare pe care le comercializeaza, toate cu un continut caloric extrem de mare, bogate in grasimi, zahar si sare.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cu toate acestea, daca esti putin atenta si stii unde sa te uiti, exista si feluri de mancare cu putine calorii, in special cand este vorba de produse noi, dupa cum informeaza cea mai recenta analiza efectuata de Johns Hopkins School of Public Health, o analiza ce s-a concentrat pe 66 dintre cele mai mari lanturi de restaurante fast food din SUA.
 
Astfel, produsele care au aparut in meniu in anul 2013, au fost mai sarace cu o medie de 56 de calorii, decat produsele introduse cu un an inainte. Ce-i drept reducerile au aparut la produsele care nu sunt considerate specifice acestor tipuri de restaurante (precum salatele) si mai putin la produsele de baza (precum pizza sau burgeri). In cazul acestora din urma, caloriile impreuna cu cantitatea de sare si grasimi, au ramas la cote destul de ridicate.
 
Cu toate acestea, acest trend al reducerii numarului de calorii in cazul alimentelor servite la fast food este un prim pas in directia corecta si poare reprezenta o actiune anticipativa pentru eticehtarea corecta a alimentelor ce se servesc in restaurante, etichetare ce ar trebui implementata in curand.
Pana atunci, este clar ca ceea ce ne putem permite sa mancam de la un restaurant de tip fast food, raman salatele, de preferat fara dressing.
 
 

 

 
Tags:
fast food
dieta
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare