Cine spune ca toate mezelurile sunt nesanatoase si nerecomandate in cura de slabire si mentinere? Nu ai idee ce mese bogate si slab calorice poti pragati cu ajutorul lor. Insa, ideal este sa alegi doar mezeluri din surse sigure si verificate si daca se poate sa fie sunca slaba de pasare sau prosciutto in caz ca nu gasesti in magazin ceea ce-ti doresti. O astfel de sunca de o minunata culoare roz este atat de fina si subtire incat papilele gustative iti vor multumi. Ne-am obisnuit sa asociem toate mezelurile ca fiind produse nerecomandate si nici nu este de mirare, avand in vedere ce gasim in ultimii ani pe rafturile din magazine. Mentionam de mezeluri ultra-procesate, pline de calorii si de orice altceva, dar numai de carne nu. Nici nu are rost sa ne gandim cat de daunatoare pot fi astfel de produse. Dar daca ne vei asculta sfaturile nu te vei expune la riscuri.
Realitatea este ca se poate sa fii tentat de mezeluri mai ieftine, dar te asiguram ca nu tot ce este ieftin este si sanatos. Gandeste-te ca poate acesta este si motivul pentru un pret uimitor de mic. Mai pune 4-5 lei si cumpara o sunca de calitate, dar studiaza piata bine inainte ca sa te asiguri ca alegi ce este mai bun.
Cand vine vorba de sunca, ne-am obisnuit sa o integram la salate, sandvisuri, omleta si ca decor la aperitivele de sarbatori sau ocazii speciale. Ei bine, ce-ai spune daca iti propunem niste moduri de consum la care nu te-ai gandit niciodata, dar sunt cele mai sanatoase si slab calorice din care poti alege? Descopera si fii uimit:
1.Shaorma din sunca in loc de pita sau tortillas
Ai nevoie de felii mari de sunca si suficient de groase pe care sa le decorezi cu rosii taiate cuburi, castraveti maruntiti, ardei gras rosu, pelrute de branza, ceapa rosie, ceapa verde, frunze de salata si patrunjel. Se ruleaza apoi cat se poate de bine si se fixeaza rulourile in scobitori.
2.Rulouri din sunca cu castraveti murati
Unde feliile de sunca cu crema de branza light, ierburi aromatice si castraveti murati si picanti. Poti adauga si fulgi de chilli. Ruleaza!
3.Sparanghel infasurat in sunca
Ai nevoie sa infasori sparanghelul gatit la grill, cuptor sau fiert in fasii de sunca si felii de mozarella sau halloumi. Ruleaza bine!
4.Rulouri mediteraneene cu sunca
Intre fasiile de sunca adauga cate o bucata mare de ardei gras de diverse culori si cate o felie de un deget de branza feta si patrunjel. Ruleaza bine si fixeaza cu scobitori.
5.Sunca si rosii combinate altfel
Ai nevoie sa ungi feliile de sunca cu crema de branza sau crema de avocado dupa
reteta aceasta si adaugi rosii taiate rondele subtiri si patrunjel. Ruleaza bine!
6.Rulouri de sunca umplute cu salata de piept de pui
Pregateste 2-3 felii de sunca slaba si apoi prepara o salata din piept de pui din piept de pui fiert si apoi faramitat cu furculita, oua fierte tari faramitate, cuburi de rosii, ceapa rosie faramitata, 2 linguri de iaurt grecesc, 2 linguri de turmeric sau curry si patrunjel mult. Ruleaza bine si fixeaza cu scobitori. Incearca rulourile din
dovlecei aici!
7.Sunca cu fajitas
Fajitas este acea mancare mexicana sanatoasa care consta in gatirea la aburi a ardeiului gras de diverse culori, dar taiat fasii lungi. Mai poti adauga fulgi de chilli, sos tzatziki, ardei iute fara samburi si patrunjel.
8.Rulouri rumenite din sunca
Unde feliile de sunca cu salata din seminte de quinoa cu turmeric sau curry, rosii cuburi, ceapa rosie, 2-3 linguri de parmezan si vinete. Se ruleaza bine si se lasa la cuptor maxim 5 minute sau chiar mai putin.
9.Mini-aperitive din sunca si spanac
Poate nu stiai, dar spanacul poate fi foarte gustos si crud daca stii in ce combinatii sa-l introduci. Decoreaza fasiile de sunca slaba sau prosciutto cu perlute de branza sau branzica de vaci, frunze de spanac, si rosii cuburi. Adauga condimente dupa gust si apoi ruleaza. Taie rulourile pe jumatate cat sa para mini-aperitive si fixeaza-le cu scobitori.
10.Rulou in rulou cu sunca
Aseaza pe frunze mari de salata fasii mari de sunca slaba sau prociutto si 2-3 linguri de omleta fara ulei cu turmeric sau curry. Ruleaza tot, avand grija la frunze si mezel.