Ficat in sos de ceapa

Zi-mi ca si tie ti-a plouat imediat in gura cum ai citit titlul. Daca te gandesti putin la combinatia de ingrediente, constati ca e ceva ce trebuie neaparat sa incerci. Ficatul e amarui, ceapa e dulce, iar daca pui si cateva felii de bacon vei avea si un gust usor afumat. 

 
Ingrediente 
  • 400 de grame de ficat de vita sau porc
  • 2 linguri de faina 
  • 1 ceapa tocata marunt 
  • 300 de mililitri de supa de vita 
  • 1 lingura de ulei de masline 
  • 2 linguri de pasta de rosii 
  • optional: costita afumata sau bacon 
 
Daca te tenteaza ideea de gust afumat, incepe prin a praji putin baconul sau costita. Presara faina peste bucatile de ficat si rumeneste-le in tigaie. In acelasi recipient, caleste ceapa 2,3 minute, adauga supa si pasta de rosii si lasa sa fiarba 5 minute. 
 
Adauga si ficatul si lasa-le sa socializeze 3 minute. Serveste o portie de ficat in sos de ceapa, cu putin bacon deasupra si broccoli fiert drept garnitura. 
 
Fara sa luam in calcul garnitura, pregateste-te sa mananci dintr-o portie 53 de grame de proteine, 23 grame de grasimi si 2,5 grame de sare.
 
Tags:
ficat
bacon
sos
ceapa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare