Fiti in forma pana de Valentine’s Day!

Efectul absentelor se vede. Burta care atarna cu nesimtire peste cureaua de la pantaloni, manutele pufoase care ne trimit cu gandul la mamaie, falcutele care mai ieri nu existau, descriu efectul unei alimentatii dezechilibrate.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce e de facut? Se va opta pentru un Valentine’s Day departe de persoana iubita, dar cu linistea-n suflet ca aspectul fizic neingrijit nu a speriat-o, ori se va pune osul la munca pentru recapatarea siluetei de altadata? Mai degraba ultima varianta. Iata si planul nostru pentru recapatarea siluetei pana de Valentine’s Day.

 

Prima saptamana de sport si dieta
De-acum gata cu alimentatia dezechilibrata si lipsa activitatii fizice, care este contagioasa, nu gluma. Regulile sunt clare: fara sucuri dulci si alte bauturi carbogazoase! Se vor servi in schimb, apa si ceai verde. Renuntarea la bauturile carbogazoase este pentru unii dintre noi o reala provocare, caci dependenta de zahar isi va arata”coltii” motiv pentru care, primele zile dupa schimbare vor fi cele mai dificile. In plus, renuntand la sucurile dulci scade riscul abuzului alimentar. Deci, mai putina hrana, mai putine sunculite.

 

Si daca unii dintre voi strambati din nas cand vine vorba de servirea ceaiului verde, pe motiv ca ar avea gust gretos (nu radeti, i-am auzit pe unii plangandu-se), exista multe branduri din care puteti alege: cu aroma de vanilie, rodii, piersica, zmeura, menta etc.

 

Dar, lantul provocarilor nu se incheie aici. O a doua pe lista este: renuntarea la fast-food (produse de patiserie, inghetata, bomboane, chipsuri si ciocolata, dar ciocolata neagra ramane). Cum pentru unii va fi o piatra de incercare, se va opta pentru patru zile (pe saptamana) in care nu se va consuma fast-food de nici o culoare (tot e ceva bun, nu?:))

 

In plus, in aceasta saptamana se va incorpora in programul de sport o zi de cardio la intensitate mare. De exemplu, daca erati obisnuiti cu 30 de minute de alergari, schimbati-le pentru 5 sesiuni de sprint de 1 minut urmate de 25 de minute de alergari la viteza normala.

 

A doua saptamana de sport si dieta

Si-n aceasta saptamana hidratarea este importanta. Pe langa aceasta regula, se va mai bifa in jurnal (este bine sa aveti unul!) inca o zi de no fast-food. Daca din cand in cand va este pofta sa gustati ceva bogat in calorii (de exemplu, fast-food) serviti un shake. Dar, nu orice shake, ci unul preparat din concentrat de proteine si fructe. In plus, shake-ul constituie o gustare sanatoasa.

 

In aceasta saptamana se va include in orarul de sport o zi de antrenament la circuit cu greutati. Ceea ce s-ar traduce prin realizarea exercitiilor fizice cu pauze foarte mici intre ele (mai putin de 30 de secunde de pauza). Pentru a grabi rezultatele, luati-va o ora de kickboxing, yoga, pilates, spinning sau altceva, dar care sa va scoata din amorteala :)

 

A treia saptamana de sport si dieta
Si-n aceasta saptamana se vor consuma multe lichide (apa si ceai verde si in nici un caz sucuri dulci). Pentru a elimina definitiv “monstrul” care ruineaza alimentatia, de fast-food este vorba, se va bifa in jurnal inca o zi de no fast-food. Iar printr-un calcul simplu se ajunge la 6 zile de meniuri no fast-food. Ceea ce este grozav, avand in vedere ca unii nu-si pot inchipui nici macar o zi fara cartofi prajiti, burgeri si alte produse de tip fast-food.

 

De fiecare data cand va este pofta de vreun aliment interzis (care se inscrie cu usurinta in clasa fast-food, din cauza caloriilor) serviti un shake din concentrat de proteine sau o jumatate de banana. Daca reusiti sa tineti atatea zile de dieta si sa va mentineti activi, trebuie sa va felicit. Nu ma intelegeti gresit, nu ca nu ar putea fi puse in pratica aceste sfaturi, dar unii dintre noi stau prost la capitolul ambitie.

 

Dat fiind faptul ca timpul lucreaza impotriva noastra, pentru a grabi rezultatele, se vor include in orarul de sport 2 zile pe saptamana de exercitii cardio intense. Alergarile pe banda (de la sala) sunt un exemplu bun (evident cu pauze pentru relaxare). In plus, in aceasta saptamana mai puteti bifa inca o zi de antrenament cu greutati. Veti avea parte de mai multe beneficii daca va veti supune unui antrenament la circuit (cu mai putin de 30 de secunde de pauza intre exercitii). In total, ar trebui sa faceti 8-9 exercitii urmate de 10 minute de antrenament pentru cresterea flexibilitatii.

 

Daca va doreati o schimbare in anul 2010, puteti incepe cu acest plan de recuperarea siluetei pana de Valentine’s Day, pentru a nu va supune partenerii vostri unei torturi de a imbratisa kilograme de grasime.

Tags:
Valentine's Day
parteneri
3 saptamani
cardio
apa
ceai
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare