Fitness BOSU

Fitness 12.02.2010 Ramona Bunescu

Pusa la punct prin anul 2000 de David Weck, mingea asta ciudata a devenit un accesoriu indragit de multa lume. I s-au asociat acronimele “Both Sides Utilized” si “Both Sides Up”. Primul se refera la metoda de abordare a dispozitivului, iar al doilea la obiectul in sine, care chipurile se poate utiliza pe ambele parti. Ca in cazul multor sporturi nou aparute, se incearca atasarea unei filosofii intregi la sportul in sine. Chestie de marketing sau nevoie de autoidentificare, chiar nu este important in acest moment. Lumea spune ca BOSU este un cumul de exercitii cardio care antreneaza si echilibrul si este distractiv. Si te ajuta sa slabesti.  

Orientata cu partea semisferica in sus, mingea de BOSU ofera o suprafata instabila care face parte dintr-un dispozitiv totusi stabil. Asezata cu partea semisferica in jos, dispozitivul in sine devine foarte instabil, largind paleta de exercitii posibile. Aceasta combinatie de stabilitate/instabilitate face ca mingea sa poata fi folosita cam de toata lumea: tineri, batrani, sportivi de performanta sau persoane care practica exercitii de recuperare motorie.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Daca ajungeti la o lectie de BOSU, veti avea surpriza de-a va reintalni vechile exercitii de aerobic si muzica ritmata. Diferenta este ca fiecare exercitiu se face folosind mingea si, daca nu pozitionati piciorul drept in centru o sa cadeti :) Sau o sa va chinuiti. Oh, acesta e un articol de popularizare. Nu, nu dati Back, n-o sa va spetiti decat la inceput, pana va familiarizati cu obiectul muncii. In plus, faptul ca depuneti mai mult efort e numai bun sa va ajute sa dati jos niste aripioare sau o burtica. Cum v-ar suna niste abdomene facute pe BOSU? Sau niste intinderi pe BOSU? 

Alteori, instructorii combina BOSU cu alte dispozitive. Am auzit recent de exercitii cu gantere mici si BOSU. Suna interesant?  

Puteti folosi jumatatea de minge pentru exercitii atat de diverse! Intoarsa cu partea semisferica in sus, merge la exericitii cardio,  exercitii pentru intarirea trunchiului si a partii inferioare a corpului. Intoarsa cu partea plata in sus, o puteti folosi la flotari, si alte exercitii pentru partea superioara a corpului, ca si pentru trunchi. Iata cateva exemple:  

Exercitii cardio: sarituri, fandari, urcat pe minge, salturi. Puteti folosi mingea pe post de treapta pentru exercitii.  

Exercitii de rezistenta: adaugati o noua dimensiune exercitiilor obisnuite care includ ghemuiri, fandari, ridicari. Cu putina inventivitate se poate folosi pe post de banca atunci cand lucrati cu greutati.  

Exercitii pentru flexibilitate: Stati in picioare pe partea semisferica (sau ingenuncheati) in timp ce faceti exercitiile obisnuite de stretching. Veti avea o gama larga de miscari care sa va solicite.  

Imbunatatirea performantei sportive. Puteti folosi BOSU in timpul antrenamentului plyometrics sau cu sarituri, crescandu-va astfel agilitatea si rezistenta.  

Exercitii pentru trunchi: puteti face abdomene si exercitii pentru partea inferioara a spatelui.


Tags:
bosu
cardio
fitness
both sides utilized
fitness minge
plyometrics
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare