Fitness in concediu

Fitness 22.07.2010 Madalina Stama

Iti spun eu, nu multe persoane, poate acelea invatate dintotdeauna cu un stil de viata sanatos, pentru care orice efort a devenit obisnuinta, si care nu ar vedea nimic ciudat in a face sport pana si in zilele insorite din vacanta.Si-apoi concediul inseamna relaxare, liniste, nu truda la sala de sport, doar asta faci tot restul anului. Totusi, poti sa le impaci pe-amandoua, sportul si binemeritata relaxare din vacanta. Nu tu exercitii care te-ar munci din greu, care ar fura frumusetea concediului, plasandu-te la pat cu o nemiloasa febra musculara. Doar exercitii usoare, pe care le poti face pret de cateva minute, pe nisipul fin al marii, in pauzele de sedinta de UV.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Lucreaza-ti posteriorul si picioarele
Arcuieste-ti spatele, tine picioarele un pic departate de trunchi, genunchii sa fie paraleli cu umerii, gleznele in afara. Bratele le poti tine pe coapse sau intinse la sapte. Ghemuieste-te ca si cum te-ai aseza pe scaun. Apleaca-te pana jos, pana cand coapsele sunt paralele cu nisipul. Folosindu-te de posterior si coapse ridica-te apoi si revino in pozitia de inceput. Repeta de 10 ori.

 

Tonifica-ti picioarele
Da-ti jos slapii sau adidasii si inscrie-te pentru o sesiune de alergari prin apa marii. Dar, mai intai de toate, gaseste o zona pe plaja, unde nu sunt pietre, iar apa marii pleaca de la nivelul gleznelor si poate ajunge pana la genunchi.
Asa ca, pret de cateva minute, renunta la incaltaminte si alearga pe marginea plajei. Exercitiul ajuta fie la incalzire, fie ca exercitiu aducator de endorfina. Un alt exercitiu este saltul de pe un picior pe altul. Inainte de acest exercitiu alearga un pic. Apoi sari pur si simplu de pe un picior pe altul. Repeta de sase ori.

 

Lucreaza bratele si toracele
Stai cu fata la nisip, mainile (paralele cu umerii) si picioarele departate, te sustii in brate si varfurile degetelor de la picioare. Apoi impinge-te in brate, pana cand devin intinse, tine spatele drept, la fel si picioarele-aceasta este pozitia de inceput. Apoi, apleaca-te pana cand toracele atinge nisipul si apoi revino in pozitia de inceput.

 

Sprinturi in nisip
Fa un semn in nisip, de unde sa alergi si un altul care sa desemneze linia de finish (la 20-30 de metri). Cand esti gata sa-ti arati fortele, accelereaza catre linia de finish. Repeta de 5-10 ori.

Tags:
nutritie sanatoasa
dieta rapida
sport
concediu
exercitii pe plaja
dieta vacanta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare