Fitness in joaca

Fitness 29.01.2010 Ramona Bunescu

Lucrurile s-au schimbat enorm de cand au aparut consolele de jocuri. Indiferent de marca la care te opresti, consolele de ultima generatie cu gamepad-uri wireless iti ofera o gramada de moduri de a-ti pierde timpul. Ati auzit de fitness games?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu, nu joci doar tenis sau jocuri cu masini daca ai consola de jocuri. Poti face jogging, poti dansa, boxa, poti face exercitii fizice alaturi de personajele favorite din seriale TV la moda… si poti chiar juca un joc de strategie care implica si muuulta miscare! 

 

Primele jocuri de gen nu ofereau decat un set de exerciti simple, bune doar pentru incepatori. Cum exista o piata pentru orice, s-au gasit si doritori de exercitii fizice “de-acasa” care au profitat de sansa de a incerca o abordare… interactiva. Iar colosii jocurilor s-au conformat. In fond, clientul nostru e stapanul nostru, nu-i asa? 

 

Nici pe departe primii care au iesit pe piata cu o provocare sportiva au fost cei de la Nintendo. Cum au avut ideea inovatoare de a integra gamepad-uri wireless foarte prietenoase, ideea lor a avut un success enorm. Wii Fit a aparut undeva prin 2008 si era format din Nintendo Wii si un pachet de jocuri. De fitness, normal. Existau mai multe pachete disponibile; pe langa jocuri diferite, contineau si o placa – balance board. Jocurile includeau exercitii Pilates, Yoga, tenis, box, exercitii pentru mentinerea echilibrului, ski, snowboard si altele care implicau mai mult jucat in sensul clasic al cuvantului si mai putin sport.   

 

Gurile rele spun ca jocurile astea din Wii Fit sunt mai mult distractive decat eficiente in eforturile de a slabi, dar cunosc si persoane care per ansamblu sunt foarte multumite. Unde mai pui ca acest gadget te si cantareste destul de exact. O prietena de-a mea isi cantarea bebelusul pe wii si era foarte aproape de ce spunea medicul :).  Asta cand bebelusul binevoia sa nu se miste prea mult. Exista in prezent voci care pledeaza pentru folosirea in scop medical a datelor inregistrate de wii in timpul exercitiilor.  

 

Tags:
wii
nintendo
wii fit
jocuri fitness
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare