Foloseste drojdia nutritiva pentru retete mai gustoase
Poate ca ati vazut si voi pe rafturile de produse nutritive pungi cu fulgi galbeni mai mici sau mai mari pe care scrie drojdie nutritiva. Acest aliment este cunoscut si folosit mai ales de vegetarieni, dar poti la fel de bine sa beneficiezi de calitatile sale si daca nu esti vegetarian.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ce este drojdia nutritiva
Drojdia nutritiva este un microorganism care creste pe trestia de zahar sau pe melasa obtinuta din sfecla de zahar. Ea este extrasa printr-un proces de fermentare. Se usuca si se ambaleaza sub forma de fulgi.
Aceasta drojdie nu are nicio legatura cu drojdia de bere, asa ca nu are un gust amarui. Si nici cu drojdia pe care o folosim in mod curent la bucatarie pentru a ne creste produsele de patiserie.
Care sunt beneficiile drojdiei nutritive
Drojdia nutritiva este o sursa foarte buna de vitamine. Contine aproape toate vitaminele din complexul B, mai putin vitamina B12, insa unele sunt fortifiate si cu aceasta vitamina. Verificati ambalajul.
Este o sursa buna de seleniu si zinc.
Contine proteine si fibre.
Nu contine gluten.
Are un continut redus de sodiu.
Cum se foloseste drojdia nutritiva in bucatarie
Gustul acestei drojdii este placut, amintind de branza parmesan. Asa ca puteti sa o folositi in perioade de post cand duceti dorul branzei.
Daca adaugati cateva lingurite de drojdie nutritiva in mancare toate aromele folosite isi intensifica gustul. Asa ca o puteti utiliza si pe post de condiment.
Merge cam cu orice aliment: pizza, mamaliga, sa puneti la piureul de cartofi in loc de unt, pe paste. O puteti folosi in sosuri. O puteti pune peste legume facute la gratar. Merge foarte bine si cu spanacul.