Frigarui de peste

O reteta perfecta pentru gratar, sanatoasa si simplu de facut. Frigaruile de peste sunt o varianta foarte speciala in care poti manca peste. Se poate folosi orice fel de peste, dar ideal este sa alegi un peste gras si unul slab.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci frigarui de peste ai nevoie de 300 de grame de file de peste gras si 400 de grame de peste slab, doi dovlecei, rosii cherry, ciuperci, cateva cepe mici, ierburi uscate (un amestec format din doua frunze de dafin, o lingurita de cimbru, o lingurita de rozmarin, o lingurita de coriandru, toate bine macinate si amestecate), ulei, sare si piper.

Taie pestele in bucati potrivit de mari pentru a fi infipte in betele de frigarui. Sareaza bucatele de peste. Taie dovleceii felii, ceapa si ciupercile in doua. Formeaza frigaruile, punand alternativ peste (pe rand din cele doua soiuri) si legume.

Pune sare, piper, si stropeste frigaruile cu ulei, apoi pudreaza-le cu amestecul de ierburi. Pune frigaruile de peste pe gratar, circa 10 minute. Ceea ce-ti ramane este sa te delectezi.

Serveste frigaruile cu un sos de usturoi verde, preparat din 5-6 catei de usturoi, pisati cu un praf de sare si amestecati cu una-doua linguri de ulei, pana se face o crema. Adauga in crema aceasta, frunzele verzi, de la o legatura de usturoi, sare si piper si subtiaza cu o cateva linguri de apa.

Frigaruile de peste sunt foarte gustoase.

Tags:
Frigarui de peste
peste gras
peste slab
alimentatie sanatoase
retete rapide
gratar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare