Friptura din carne de vita

Cantitatea depinde de numarul de persoane (intre 8 si 12) pe care ai de gand sa le servesti.
Friptura de vita poate reprezenta o ocazie speciala pentru sarbatori si nu numai.

Ingredientele: piper negru macinat, sare, ulei de masline, legume, intre 4 si 6 kilograme de carne de vita.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Primul pas ar fi sa incalzesti cuptorul la 200 de grade Celsius. Apoi, indeparteaza invelitoarea de pe carnea de vita si pune vita intr-o tava. Unge carnea de vita cu ulei de masline. Nu incerca sa pui orice fel de ulei de masline in mijlocul tavii, ideal este sa te decizi asupra unuia presat la rece. Mai apoi va trebui sa condimentezi carnea cu sare si piper.

 

Ultimul pas va fi introducerea tavii in cuptor.
Dupa 15-20 de minute, scade temperatura la 160 de grade Celsius.

Dupa ce s-a facut friptura, las-o pentru 20-30 de minute la temperatura camerei.
Pofta buna!

Tags:
legume
carne de vita
ulei de masline
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare