Fructe magice

News 10.09.2010 Ramona Bunescu

Cercetatori americani si europeni au testat extracte din diverse soiuri de piersici si prune pe celule canceroase foarte "suparate". Rezultatul?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Acestea au disparut ca prin minune, iar testul nici macar nu a fost facut pe varietatile cele mai bogate in antioxidanti. Concluzia lor este ca atat prunele cat si peirsicile pot fi folosite eficient in lupta contra cancerului de san.

Spre deosebire de chimioterapie, care ucide toate celulele, tratamentul cu extras de piersici si prune s-a dovedit a fi diferential.

Substantele responsabile pentru asemenea rezultate uimitoare sunt fenolii care in fructele cu samburele tare se gasesc in cantitati mari. Usor acizi, acestia sunt de fapt continuti de mai toate fructele si sunt responsabili cu gustul, culoarea si mirosul lor.

Consumand piersici (cu coaja!!!), va imbogatiti organismul cu potasiu, fosfor, magneziu, calciu, vitaminele A, C, niacina si derivati ai acidului folic. Si prunele contin aceste elemente, ba chiar la nivelul calciului, al vitaminei A si al acidului folic stau muuuult mai bine.

 

Tags:
antioxidanti
alimente bogate in calciu
alimente bogate in vitamina C
potasiu
cancer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare