Dieta Rina 90

Buna dimineata, Am un surplus de kilograme si m-am decis sa urmez dieta Rina 90 . Problema este ca am glicemia mare 125 si incerc sa reglez glicemia si cu un regim hipocaloric (aprox 800 kcal/zi). Va rog sa imi spuneti daca este indicat pentru cazul meu ( glicemie mare) sa consum 2 mese de fruct e( la 6 si la 9 dimineata aprox 400 g /fructe cate 200 la fiecare masa) si apoi sa consum proteine la 12.00. De asemenea va rog sa imi spuneti daca este indicat sa consum la fiecare a patra zi doar fructe (conform dietei), chiar sa consum doar fructe care au IG mai mic de 40. Multumesc mult

Dietele disociate, cele in care se consuma doar un aliment sau o categorie de alimente intr-o zi sau in zile succesive nu sunt fiziologice, in sensul ca organismul nostru are nevoie in mod constant de nutrienti variati, ce provin din categorii diferite de alimente. Dupa astfel de diete pacientii recastiga kilogramele pierdute sau chiar mai multe dupa finalizarea dietei.
Mai mult, in cazul dumneavoastra, avand in vedere valoarea glicemiei, nu va recomand consum excesiv de fructe. Fructele contin glucide, in concentratii diferite intre 10 si 20% pe suta de grame de produs, care, pentru un pacient cu afectarea metabolismului glucidic, trebuie atent cuantificate, nu mai mult de 300 – 400 grame pe zi (unul sau 2 fructe pe zi), sub forma unor mici gustari, si nu ca mese principale. Excesul de glucide, chiar si din fructe, poate duce la cresterea glicemiei.

Tags:
rina 90
fructe
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare