Fructe pentru dieta

Daca respecti o dieta care urmareste scaderea in greutate este foarte util sa stii care sunt cele mai bune fructe pentru dieta. Cinci la numar, aceste fructe pot fi incluse in diete, fara sa-ti afecteze planul caloric si sunt tot atatea deserturi sanatoase si foarte bune la gust.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Strugurii sunt printre cele mai dulci fructe, dar nu au nici pe departe atat de multe calorii pe cat  are o ciocolata. Un ciorchine mediu de strugure are in jur de 110 calorii, mai putin de 1 gram de grasimi si 1 gram de fibre alimentare. Strugurele este si un diretic natural, care te ajuta sa elimini apa si toxinele din organism. Are efect laxativ si o multime de antioxidanti, vitamina A si K. Il poti combina cu alte fructe, in salate.

Portocalele sunt ideale in dieta. Exista chiar si o dieta de detoxifiere bazata pe suc de portocale. Fie ca le mananci ca atare sau consumi sucul, portocalele sunt o sursa ideala de vitamina C, fiind disponibile tot timpul anului. O portocala medie are in jur de 65 calorii, 0 grasimi si 3 grame de fibre solubile, care te vor face sa te saturi mai repede. Sunt pline de antioxidanti, cu toate beneficiile pe care acestia le aduc sanatatii.

Bananele sunt pe nedrept exculse din dieta. O banana are doar 100 de calorii si sunt bune in orice moment al zilei, fiind unul din fructele nune pentru dieta. Sunt ideale la micul dejun si sunt o gustrae sanatoasa si satioasa. Un singur fruct iti va da energia necesara pentru cateva ore. Pe langa calorii o banana are  un gram de grasimi sanatoase si trei grame de fibre. Bananele ajuta sistemul imunitar si contin vitamina B6. Au potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Potasiul este unul din minerale ideala in dietele de detoxifiere, contribuind fundamental la eliminarea toxinelor.

Ciresele sunt fructele perfecte in dieta. Ciresele vin intr-o varietate mare de forme si gusturi, de la cele mai dulci pana la cele amarui. O jumatate de cana de cirese are 45 calorii, zero grasimi si doua grame de fibre. Ele sunt bogate in apa  si contin si antioxidanti, vitamina C si melatonina, fiind astfel indicate seara, inainte de culcare, scrie pureandhealthy.com.

 

Prunele au destule avantaje incat sa poata fi consumate de mai multe ori pe durata unei singure zile. O pruna medie are in jur de 30 calorii, este complet lipsita de grasimi si are un gram de fibre. Prunele sunt bogate in vitamina A si C, care protejeaza celulele si ajuta sistemul imunitar.

Toate aceste fructe pentru dieta trebuie incluse in alimentatia de zi cu zi. Nu uita de capsuni, pepeni si fructele de padure perfecte in alimentatia sanatoasa. 

Tags:
fructe pentru dieta
calorii
fibre grasimi
dieta pentru scaderea in greutate
potasiu
antioxidanti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare