Fructe si legume de octombrie

Aproape ca septembrie a trecut. Octombrie bate la usa. Si, ca intr-un spectacol, legumele si fructele lui septembrie parasesc incet scena, ca sa lase loc fructelor si legumelor de octombrie.

Se poate spune ca octombrie este cea mai bogata luna a toamnei, pentru ca pe langa noutatile de sezon, raman in actualitate si legumele si fructele din septembrie.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Astfel ne putem bucura mai departe de vinete si conopida, de prune si struguri. Alaturi de acestea gasim in piete pere si praz, dar si ridichi si ceapa verde, din cultura a II-a. Evident ca merele sunt la discretie si ne vor fi alaturi pana in primavara viitoare.

Intra in scena insa si fructele si legumele lui octombrie. Cap de lista, telina. Delicioasa, sanatoasa si proaspata. Ideala pentru piureuri, supe de legume si supe crema. Are foarte putine calorii, iar aroma rafinata face din orice mancare care are si telina, un rasfat.

Prunele brumarii sunt deliciul lui octombrie. Dulci si satioase sunt un aliat pretios in dieta pentru ca au multe fibre, vitamine si minerale si sunt perfecte pentru sanatea ochilor.

Vedeta perioadei sunt dovlecii. De toate felurile. Octombrie este perioada optima in care ne putem bucura de dulceata dovlecilor. Copti, sub forma de supa, in piureuri sau prajituri, dovleacul este bucuria lunii octombrie.

Varza alba este perfecta in octombrie. Este dulce, moale si numai buna pentru salata. Are putine calorii si este plina de fitonutrienti sanatosi si antioxidanti pretiosi. In plus, pe la finele lui octombrie, o sa gasim si varza murata, care este o excelenta sursa de vitamina C naturala.

Nu trebuie omise ciupercile de toamna, care sunt in plin sezon toata luna octombrie. Si ma gandesc la ciupercile salbatice, nu la cele din culturi. Gustul si aroma ciupercilor salbatice nu are egal. Despre beneficiile pentru sanate nu mai vorbesc. Ciupercile au calorii putine si proteine de foarte buna calitate. Vegetarienii stiu cel mai bine despre ce vorbesc.

Pe lista cu legume si fructe a lui octombrie mai trebuie trecuta anghinarea, fenelul, sfecla rosie si, neaparat, smochinele, scrie Good Food. Pentru bucuria noastra pe lista cu fructe si legume de octombrie se mai afla: nucile, castanele si ultimele mure de padure.

(Sursa foto: http://www.bbc.co.uk/food/seasons/october)

Tags:
Fructe si legume de octombrie
septembrie
octombrie
toamna
fructe
legume
calorii
dieta pentru scaderea in greutate
alimentatie sanatoasa
telina
prune
smochine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare