Fructe si legume de septembrie

Vine toamna! Un motiv de bucurie, un motiv sa trecem in revista oferta de fructe si legume de septembrie. Se schimba anotimpul, se schimba si fructele si legumele de sezon. Care sunt fructele si legumele de septembrie? Evident lider absolut sunt si raman strugurii.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Murele sunt cap de lista. Perfecte in septembrie, si din belsug, nu ai voie sa le ratezi. De preferat sunt cele din piata. Indiferent de pret, merita. Sunt pline de antioxidanti si vitamine. O cura de mure in sptembrie (recolta a doua), te ajuta sa-ti menti pana in noiembrie bronzul stralucitor adunat cu persevernta toata vara.

Pe locul doi se afla sfecla. Un imens beneficiu pentru sanatate, merita sa o treci pe lista de cumparaturi. Plina de vitamine si antioxinanti unici, sfecla merita titlul de leguma lunii. Daca gasesti sfecla proaspata inceaca si frunzele. Le poti pregati ca orice salata. Sunt foarte gustoase si pline de vitamine.

 

Rosiile raman in lista legumelor si in aceasta luna. Perfect coapte, este momentul sa le pui deoparte pentru iarna. Sucul si pasta de tomate, sau rosiile la borcan pastreaza toate calitatile rosiilor proaspete, iar licopenul – unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti este activat de temperatura, din cursul prepararii conservelor.

Prunele intra in perioada lor maxima. Cura de prune este aproape obligatorie, atat sunt de santoase aceste fructe. Sunt perfecte in diete, regleaza activitatea tubului digestiv, sunt ideale in cura de detoxifiere si foarte gustoase.

Conopida revine in actualitate si o sa ne tina companie placuta pana in primavara. Include pe lista de cumparaturi si broccoli, varianta verde, a clasicei conopide.

 

Pe lista cu fructe si legume de septembrie se mai afla varza (atat cea alba, cat si cea rosie, si mai ales aceasta din urma).

Smochinele sunt unele din fructele de rasfat ale lui septembrie. Sunt delicioase crude si merita incercate. Sunt satioase, pline de minerale pretioase, zaharuri si antioxidanti. Au si multe vitamine, mai ales A, C si cele din complexul B.

Evident din lista cu fructe si legume de septembrie nu pot sa lipseasca perele, delicioasele si aromatele fructe ale toamnei.

Merele de vara, dar si cele, rumene si grele, de toamna sunt pe lista. Daca merele de vara sunt pe sfarsite, merele minunate de toamna, coapte de soare, toata vara, ne sunt rasfat pana in primavara viitoare.

Revin ca o ultima amintire din vara, spanacul, ceapa verde, salata si ridichile. Toate spre sanatatea si bucuria noastra, scrie BBC Food .

Pe lista cu fructe si legume de septembrie se mai afla dovleceii, ciupercile, fasolea verde, dar si piersicile, caisele si zmeura.

Profitati din plin de toate aceste fructe si legume de septembrie. O toamna frumoasa se aveti!

 

Tags:
fructe si legume de septembrie
struguri
mure
antioxidanti
pere
mere
vitamine
septembrie
toamna
diete pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare