Fructe si legume in noiembrie

Alimentatie 02.11.2015 Dana Lazar

Regula de aur pentru a manca bine este sa mananci fructe si legume de sezon. Tocmai a inceput luna noiembrie si vrem sa va spunem ce fructe si legume sa cautati in magazine in aceasta luna.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Cartofi

Pielea este un pic mai tare, dar interiorul este moale si plin de savoare. Ei sunt o sursa foarte buna de vitamina C si asta te ajuta pentru intarirea sistemului imunitar. Mananca multi cartofi si vei lupta mai bine cu raceala.

 

2. Varza Kale

Nu avem suficient spatiu pe internet pentru a lauda acest tip de varza. Cel mai bine este sa o mananci cruda, fara niciun fel de preparare, pentru a-si pastra proprietatile. O portie are 30 de calorii si contine multe vitamine: vitamina K, vitamina A si vitamina C.

 

3. Afine rosii (merisoare)

Sezonul lor incepe in octombrie si se termina in decembrie, asa ca vei le gasi acum usor in magazine. Ele contin fibre si multa vitamina C. Foloseste-le cu iaurt sau in prajituri si smothie-uri.

 

4. Pastarnac

Da mancarurilor o savoare foarte placuta, usor dulce si este cea mai populara leguma in timpul iernii. O poti pune in majoritatea supelor, fara sa le alterezi in vreun fel gustul.

 

5. Sfecla galbena

Ai mancat vreodata? are un gust dulce si usor aromat. Contine acid folic, calciu, magneziu si potasiu. Si frunzele se pot folosi cu succes in mancare, avand un gust acrisor si savuros.

 

6. Rozmarin

Frunzele de rozmarin au importante proprietati antioxidante. Pune o lingura in mancare si vei aduce un aport important de fier, magneziu si vitamina A.

 

7. Ridichi

Toamna gasesti ridichi foarte bune. Nu le ocoli, intrucat au putine calorii si o multime de vitamina C si potasiu.

 

8. Dovleac

Sunt atatea retete cu dovleac incat este imposibil sa nu gasesti ceva si pe gustul tau. Din ei poti face de la supe pana la dulciuri. Nu ai motive sa ii ocolesti.

 

9. Radacina de telina

Este foarte aromata si se simte imediat in mancare, intr-un mod placut. Atunci cand cumperi radacini de telina alege-le pe cele mai micute si care sunt dure la atingere si cu pielea neteda.

 

 

Tags:
telina
ridichi
kale
merisoare
pastarnac
sfecla
dovleac
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare