Fumatul afecteaza viata sexuala

Nu o sa va explic aici cat de mult va afecteaza fumul de tigara plamanii. Nici ce boli pulmonare riscati de la atatea tigari fumate zilnic. Am decis sa va dau alte argumente care sa va convinga sa va lasati de fumat. Stiati, de exemplu, ca fumatul afecteaza viata sexuala ?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Studiile arata ca tigarile scad libidoul atat pentru femei cat si pentru barbate. Mai mult, nicotina are efect atat asupra barbatilor cat si a femeilor nefumatoare, care se trezesc ca prefera o viata tihnita, vecina cu abstinenta.

Datele recente arata ca tot mai multi oameni isi propun sa se lase de fumat, de altfel un numar dublu de persoane si-a fixat acest obiectiv pentru 2013, comparative cu anul trecut.

Gandeste-te cat de bine te vei simti fara gustul permanent de tutun in gura. Daca renunti la fumat iti scazi automat riscul de a dezolvat probleme cu dantura. Adio carii si gingivite! Si mai important e ca vei reusi sa te protejezi mai bine de cancerul care apare la nivelul cavitatii bucale. Riscul aparitiei cancerului oral este de 1,5 ori mai ridicat la fumatori in comparatie cu cei care au renuntat la tigari.

Daca renunti la fumat vei reusi sa simti adevaratul gust al mancarii. Cui ii place mancarea fara gust ? Aparent le place fumatorilor care nu mai reusesc sa perceapa gusturile avand papilele ametite de atata nicotina.

Renuntarea la tigari iti mentine si pielea curate. Daca vrei sa o ingrijesti asa cum trebuie, e cazul sa renunti la tigari te sfatuiesc medicii consultati de Huffingtonpost. Fumatul afecteaza pielea si stimuleaza formarea ridurilor. La doar o luna si jumatate dup ace renuntati se vor vedea deja primele efecte.

 

Tags:
Fumatul afecteaza viata sexuala
dependenta de tigari
nicotina
libido
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare