Fursecuri cu ciocolata

Eu cred ca dulciurile preparate in casa sunt de doua ori o bucurie. Este foarte placut sa le faci, sa amesteci si sa combini ingrediente gustoase, pentru un final dulce si aromat, dar este si foarte placut sa le oferi celor dragi. Si lui Mos Craciun! Si evident este foarte placut sa savurezi „ceva dulce”. Fursecurile cu ciocolata sunt jucarii! Jucarii cu ciocolata!

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci o tava de fursecuri cu ciocolata ai nevoie de 300 de grame de zahar pudra, sase-sapte linguri cu varf de cacao, un varf de cutit de sare, 100 de grame de ciocolata neagra, patru albusuri de ou, esenta de vanilie.

Pregateste o tava larga, care merge la cuptor. Unge tava cu putin unt sau tapeteaza-o cu o foaie de hartie de copt. Intr-un bol amesteca zaharul pudra, pudra de cacao, sarea si ciocolata neagra, data prin razatoarea mare. Intr-un al vas bate ouale spuma si adauga o lingura de esenta de vanilie.

Adauga incet, in timp ce amesteci combinatia uscata in albusul de ou batut. Rezulta un aluat dens, omogen. Pune cu lingurita gramajoare de aluat in tava de copt, unsa cu putin unt sau in care ai pus o foaie pentru copt. Coace fursecurile pentru 15-20 minute, in cuptorul bine incins in prealabil, la foc potrivit, pana devin lucuioase si ferme. Lasa fursecurile sa se raceasca inainte sa le servesti.

Tags:
fursecuri cu cicolata
prajituri
retete rapide
etete vegetariene
calorii
ciocolota
Mos Craciun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
7 Comentarii
  • FLLORY
    1. FLLORY 19.08.2011 01:15

    Si caloriile?? Cred ca sunt cu carul...arata superb si suna la fel de gustos cum presupun ca sunt dar la ce ingrediente sunt imi imaginez continutul de calorii...

  • marlena
    2. marlena 30.03.2012 17:37

    reteta e gresita. am incercat-o eu. a uitat sa mentioneze cantitatea de faina...fara faina nu iese nimic....eu am pus orientativ o cantitate de faina, dupa ce am vazut ca 2 tavi de fursecuri nu mi-au iesit...

  • otiliaignat
    3. otiliaignat 30.03.2012 19:30

    Imi pare foarte rau ca nu a mers. Iti raman datoare si astept sa-mi spui cum pot sa ma revansez. Dar, reteta nu are nevoie de faina. Zaharul pudra, pudra de cacao si ciocolata in spuma de albus de ou se combina si dau un aluat omogen, iar fursecurile sunt crocante si uscate. Sigur a fost o problema undeva... Din nou, imi pare rau si iti raman datoare....

  • otiliaignat
    4. otiliaignat 30.03.2012 19:31

    @Fllory, caloriile sunt, dar nu sunt o catastrofa. Acum depinde si de cat mananci: doua fursecuri sau o tava intreaga :))

  • marlena
    5. marlena 18.04.2012 15:46

    pey ai modificat reteta recent, pentru ca eu am facut fursescurile acum 2 saptamani si erau alte ingrediente...probabil cu noile ingrediente o sa iasa, dar nu as vrea sa mai risc.

  • otiliaignat
    6. otiliaignat 18.04.2012 20:52

    Reteta nu are faina. fursecurile acestea se fac fara faina. dupa cum vezi reteta nu are faina.... despre ce modificare vorbesti? asta una. din ingrediente nu-ti iese decat o tava de frusecuri, cel mult doua, daca le asezi foarte mici si departe unul de altul, sau ai tava pentru cuptor mica... tu vorbesti de doua tavi si de compozitie inca ramasa.... in reteta nu este nici o modificare ... imi pare mai departe rau pentru nereusita ta, dar toate retetele mele, ies! accepta, te rog ca am si eu orgoliul meu, iar toate retetele sunt trecute prin mana mea! multumesc.

  • marcu andreea
    7. marcu andreea 30.12.2012 23:43

    si ti-au iesit cu faina, marlena?...nici mie nu mi-au iesit :(

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare