Fursecuri cu fistic

Fara prea multe alte comentari iata cum arata si cum se fac fursecurile cu fistic. O precizare importanta. Preparate in felul acestea fursecurile cu fistic nu contin gluten, astfel ca pot fi consumate si de cei care nu tolereaza acest tip de proteina.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci fursecurile cu fistic, fara gluten, ai nevoie de 180 de grame de fistic crud, neprajit si nesarat, 225 de grame de faina de migdale, 125 de grame de zahar, 100 de grame de zahar pudra, 60 de grame de cacao cu 80% grasime si trei galbenusuri de ou.

Din toate aceste ingrediente pot rezulta circa 20-25 de fursecuri cu fistic, fara gluten.

Incepe prin a pregati tava pentru copt. Trebuie unsa cu putina grasime sau tapetata cu o foaie de copt. Piseaza fisticul, pana se marunteste. Intr-un vas amesteca zaharul tos, faina de migdale si pudra de cacao. Adauga arome dupa cum iti place. Poti pune vanilie, esenta de rom sau coaja de portocala. Pune pe rand galbenusurile si amesteca bine.

Aluatul final trebuie sa fie destul de moale, asa ca la nevoie mai poti pune un galbenus de ou. Cu o lingurita formeaza bilute pe care le treci prin fistic, apoi ii le dai forma pe care o vrei. Coace fursecurile in cuptorul incins, la foc mic, pentru 15-20 de minute.

Se fac repede asa ca trebuie sa stai cu ochii pe ele. Scoate fursecurile din tava abia in momentul in care s-au racit. Fursecurile sunt bune exact asa cum atata in momentul in care le scoti din cuptor, dar, daca vrei, le poti pudra din belsug cu zahar pudra.

 

Tags:
Fursecuri cu fistic
fistic
Craciun
Mos Craciun
retete fara gluten
cacao
migdale
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • ionelia
    1. ionelia 07.12.2011 12:49

    se poate face cu faina alba sau integrala?

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 12.12.2011 14:40

    Buna, fursecurile acestea nu contin faina. Asta era si ideea. Sunt fara gluten. Sunt cu faina de migdale. Daca vrei sa le faci cu faina, inlocuieste faina de migdale (225 de grame) cu circa 250-300 de grame de faina de grau, alba sau integrala, dupa cum iti place. Spor la prajituri!

  • ionelia
    3. ionelia 13.12.2011 17:11

    buna,multumesc ptr raspuns!am pregatit reteta de fursecuri in aceaesi zi in care am scris mesajul de mai sus .am pus faina integrala ,dar mi-a iesit prea uscata cu cele 3 galbenusuri,am pus mai multe.au fost gustoase si se pregatesc ft repede!am sa caut faina de migdale pe aici,pana acum nu am vazut.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare