Fursecuri cu ghimbir
Iti place ghimbirul? El este delicios in prajituri, intareste imunitatea si te vindeca de receala. Azi iti recomandam o reteta de fursecuri cu ghimbir si ciocolata, care merg foarte bine cu o cana de vin fiert sau de ceai verde.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- o cana de faina;
- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu;
- o jumatate de lingurita de sare;
- o lingurita de ghimbir ras pe razatoare;
- o lingurita de coaja de lamaie rasa;
- un ou;
- o jumatate de cana de zahar brun;
- o lingurita extract de vanilie;
- o ceasca de fulgi de ovaz;
- o jumatate de ceasca de ulei sau 2 linguri de unt;
- o jumatate de ceasca de ciocolata alba sau neagra taiata cubulete mici;
- o ceasca de fructe de padure uscate.
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul.
2. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul si coaja de lamaie. Intr-un alt vas bate oul, amesteca-l cu zaharul brun, uleiul si vanilia. Amesteca toate ingredientele, cele uscate si cele umede, adauga fulgii de ovaz, bucatelele de ciocolata si fructele uscate.
3. Imparte aceasta coca in forme cat mai rotunde si aseaza-le pe o tava pe care ai intins in prealabil o hartie de copt.
4. Lasa prajiturelele sa se coaca vreo 10 minute.
Daca nu iti place ghimbirul, poti pune numai coaja de lamaie rasa.
Pofta buna!
Citeste si Fursecuri cu ovaz si stafide.
Sursa reteta si foto: eatingwell.com.