Gandeste-te la ce si cum bei

Tindem sa punem kilogramele in plus pe seama alimentelor pe care le mancam haotic si niciodata nu ne oprim sa analizam ce bem.

In contextul in care caloriile vin si fara sa le mesteci, puneti putin paiele jos si haideti sa ne gandim impreuna la ce si cum bem, ca sa nu aducem si mai multe kilograme pe silueta pe care ne-o dorim cat mai supla.

Mania smoothie-urilor

Smoothie-urile sunt acum pe val. Barurile si-au facut special loc pentru ele in meniu si le promoveaza ca pe aceste bauturi extrem de sanatoase. Numai ca sanatatea la pahar vine la pachet cu multe calorii din cauza ca exageram. Adaugand ingredientele gresite, putem ajunge sa ne pregatim un smoothie care sa aiba chiar si 800 de calorii. Nu exagerati cu ingrediente ca semintele de chia, unt de arahide, seminte de in sau ulei de nuca de cocos.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Exagerezi cu bautul cafelelor

E bine sa bei cafea dimineata. Iti da impulsul de care ai nevoie ca sa iesi din starea de somn, te ajuta sa ataci ziua plina de energie datorita adrenalinei pe care o produce.

Adrenalina care te ajuta sa gandesti mai clar si sa fii mai activa. Problema apare cand sari de 3 cani pe zi pentru ca iti dai peste cap glandele responsabile cu adrenalina. Vei fi foarte obosita si absolut lipsita de chef. In plus, toata frisca pe care o vei folosi in cafea si toti indulcitorii, vin la pachet cu multe calorii.
 

Lipsa de hidratare

Oamenii nu realizeaza ca apa este un antioxidant. Mai exact, hidrogenul din apa ne protejeaza corpul de radicalii liberi. Problema este ca nu toata lumea se hidrateaza suficient, asa ca multi confunda setea cu foamea. Iata de unde vin caloriile.

Excesul de bere

E un lucru cert ca alcoolul ingrasa, dar poti evita aportul ridicat de calorii afland ce e mai bine sa bei si ce e mai bine sa ocolesti. Daca insistati sa nu renuntati la alcool, nutritionistii va sfatuiesc sa incercati vinul si sampania si sa ocoliti complet berea.

Sucurile de dieta ingrasa

Nu va lasati pacaliti de denumire, sucurile pentru dieta de fapt ingrasa. Sunt deghizate perfid in haine bine croite de agentii de marketing ca sa ne induca in eroare. Nutritionistii sustin ca inlocuitorii de zahar din bauturile pentru dieta pot dauna organismului.

Pe Dietetik gasesti lista inlocuitorilor de zahar si modul in care iti afecteaza organismul. Atentie, nu este vorba despre calorii ci despre raspunul hormonal pe care il are organismul atunci cand e invadat de sucurile cu pricina.


Tags:
Gandeste-te la ce si cum bei
suc dieta
indulcitori
berea ingrasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Cum recunosti cat zahar este in alimente? Secrete

    Cum recunosti cat zahar este in alimente?

    12.04.2016

    Zaharul este asemenea drogurilor: cu cat consumi mai mult, cu atat iti doresti si mai mult. Este dusmanul numarul 1 al nutritionistilor si principalul factor ce duce la o multime de probleme de...

    mai mult
  • 3 indulcitori care pot cauza obezitate Alimentatie

    3 indulcitori care pot cauza obezitate

    18.09.2014

    Ai impresia ca daca ti-ai pus o zaharina in ceai nu mai exista nici un risc sa acumulezi colacei? Nimic mai gresit. Cercetatorii au aflat ca indulcitorii afecteaza metabolismul si te fac sa te...

    mai mult
  • Ce patesti de la indulcitori Experiente

    Ce patesti de la indulcitori

    24.07.2014

    De fiecare data cand vad domnisoarele care picura delicat micile pastile indulcitoare in espresso, fac ochii mari si ma intreb cum de pot sa bea lichidul ala amarui cu gust de plastic. Imi retin...

    mai mult
  • Inlocuitori naturali ai zaharului Secrete

    Inlocuitori naturali ai zaharului

    23.08.2013

    Sa fim sinceri : cei mai multi dintre noi au o slabiciune cand vine vorba despre dulciuri. Daca ar fi dupa mine, as tine trei bomboane ascunse sub perna si o ciocolata pe noptiera. Noroc ca sunt...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare