Garnituri sanatoase, satioase si slab calorice

Cine spune ca garnitura sanatoasa consta doar in salatele de cruditati simple? Exista o multime de garnituri pe care le poti incerca in orice moment al zilei fara sa te temi ca acumulezi kilograme, dimpotriva. Vei reusi sa slabesti usor si fara o dieta anume sau fara un meniu pregatit pana la ultimul aspect. Pentru ca abia au trecut sarbatorile sigur ai nevoie sa scapi de cateva kilograme in plus si sa-ti reglezi digestia si tranzitul intestinal si de asemenea, sigur te-ai saturat sa petreci ore intregi in bucatarie ca sa prepari mancaruri traditionale, consistente si sofisticate. In acest sens iti venim in ajutor si iti propunem mancaruri rapide si slab calorice ce nu necesita mai mult de 10-15 minute de pregatire, poate maxim 20 de minute. Te vei convinge ca senzatia de satietate se mentine oricum chiar daca le consumi simplu ca atare.
 
Retetele nu doar ca sunt rapide, ci sunt si usor de pus in practica chiar daca nu ai nici o treaba cu gatitul. In ceea ceea ce priveste sanatatea sa stii ca aceste retete sunt o comoara si asta pentru ca regleaza zaharul din sange, te scapa de colesterolul rau de dupa sarbatori, tin de foame si te scapa de toxine. Exact cura de regenerare de care ai nevoie. Iata garniturile propuse:
 
1.Mix de legume din ciuperci, mazare si paste integrale in sos
 
Nu este clasica mancarica de legume in sos in care toate ingredientele sunt amestecate ca sa se intrepatrunda aromele. Ai nevoie de cate o cana din fiecare ingredient pe care il vei aseza pe sectiuni in farfurie. Alege mazare fiarta, ciuperci sotate cu patrunjel si paste integrale tip melcusori cu sos de rosii. 3-4 linguri de paste sunt suficiente. Poti consuma mai mult din celelalte ingrediente.
 
2.Cartofi zdrobiti cu sos de mujdei
 
Ai nevoie de cartofi mici pe care sa-i gatesti la cuptor in coaja si pe care sa-i zdrobesti usor ca sa se patrunda mai bine. Sosul de mujdei se prepara din catei de usturoi, usturoi pudra, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, otet si patrunjel tocat si poate putina apa. Unge cartofii atat inainte de a-i pune la cuptor cat si la consum.
 
 
 
3.Ciuperci champignon sotate la tigaie cu verdeturi si legume
 
Uita pentru moment de ciupercile in sos si alegele pe cele simple, dar combinate cu ardei rosu gras, ardei rosu fara samburi, patrunjel si rosii cherry. O masa foarte consistenta!
 
4.Cartofi dulci copti umpluti cu legume
 
Ai nevoie de cartofi dulci scobiti inauntru si rumeniti la cuptor si care se umplu cu salata de cruditati.
 
 
5.Fasole verde sau galbena gatita la tigaie simplu fara sos de rosi
 
Se consuma cu 2-3 linguri de mamaliga semi-moale si cu sos de mujdei si se decoreaza cu marar, patrunjel si frunze de salata.
 
6.Iahnie de fasole sanatoasa
 
Alege fasole la conserva, dar sa fie neagra sau rosie si gateste-o la tigaie cu sos de rosii, varza kale si ierburi aromatice, ardei gras rosu, ardei iute fara samburi. Se decoreaza cu patrunjel si rosii.
 
7.Mancarica de legume cu tofu afumat
 
Alege o conserva de tofu afumat si o punga congelata cu mix de legume de la supermarket sau poate ai in congelator deja pregatite de tine din vara.  Sau poti alege ardei gras de diverse culori pe care sa-i tai subtire si pe lung si se gatesc ca fajitas la tigaie cu tofu. Nu uita sa adaugi verdeturi si patrunjel.
 
 
8.Rulouri vegane cu legume 
 
Rulourile se vor prepara cu ajutorul frunzelor mari proaspete de salata care se umplu asa crude fiind. Umplutura se face din avocado sfaramat, tofu sfaramat, ceapa rosie, patrunjel, ridiche, castraveti si rosii taiate marunt. Este varianta sanatoasa a sarmalelor de la sarbatori si le poti consuma cu 8 sosuri light ce merg la orice. Iata 5 umpluturi din avocado!
 
 
9.Enchiladas vegana
 
Suna pretentios, dar este o mancare mexicana care se prepara destul de usor si rapid. Ai nevoie de pite mari sau tortillas pe care sa le ungi cu o umplutura care sa constea in salata sau mancarica de fasole cu sos de bulion, curry,  ceapa rosie, porumb la conserva, tofu si alte legume frumos colorate. Taie in bucati de 4-5 cm pita umpluta si unge bucatile cu sos tzatziki sau sos salsa caliente.
 
 
10.Mancarica de naut cu legume
 
Ai nevoie de o conserva de naut, rosii cherry, varza kale, patrunjel, ceapa rosie, porumb, fasole rosie la conserva si sos de rosii.
 

 

Tags:
garnituri
garnituri slab calorice
garnituri sanatoase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare