Gateste de sarbatori salata Perla Neagra - altceva decat salata boeuf si vei da pe spate musafirii

Salata boeuf este nelipsita de pe mesele romanilor, asa ca nu mai poate fi o surpriza pentru oaspeti sau familie. Noi iti propunem o salata inedita, care nu este atat de cunoscuta, dar atrage atat prin aspect cat si gust. 
 
Salata Perla Neagra este usor de facut, contine doar ingrediente sanatoase si se face destul de repede, aproape ca nu trebuie sa fii o experta in ale gastronomiei. Daca ai grija la silueta chiar si in perioada sarbatorilor, iti sugeram sa inlocuiesti unele ingerdiente cu altele cu si mai putine calorii.

 

Care sunt ingredientele pentru salata Perla Neagra?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Lista de alimente este destul de restrinsa, asa ca nu vei avea batai de cap cu procurarea alimentelor, Ai nevoie de:
 
  • 350 de grame de carne de vita ( carne de pui sau curcan pentru cei care tin dieta)
  • Jumatate de cana de nuci maruntite
  • 4-5 oua de casa pe care sa le fierbi tari ( poti fi mai curajoasa si sa faci o pasta din avocado, care sprijina slabirea si va da o culoare sanatoasa de verde care va atrage vizual si mai mult)
  • Cat mai multe masline negre medii sau mari, pentru ca le vei folosi la ornare
  • Jumatate de cana de maioneza facuta in casa sau poti folosi maioneza dietetica ( pentru cei care tin la silueta)
  • 3 felii de cascaval dat prin razatoare ( uita-te pe eticheta sa nu contina substante nocive ca altfel inseamna ca e contrafacut si nu va avea acelasi gust unic si evident, nu va fi nici sanatos)
  • Putina zeama de lamaie sau grapefruit pentru o nota exotica
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • Sare, piper negru dupa gust
 
 
Trebuie sa respecti urmatorii pasi de preparare:
 
1.Carnea trebuie sa fie fiarta bine ca sa fie frageda si nu tare
 
2.Toate ingredientele solide se faramiteaza pe rand cu razatoarea.
 
3.O parte din cascaval se lasa pentru ornare la fel ca si maslinele si maioneza
 
4.Incepe sa se formeze salata precum straturile unui tort, se orneaza cu maioneza, apoi iar se aseaza din restul ingredientelor si tot asa. Ai libertatea sa faci salata in cate straturi doresti.
 
5.Pasul final este ornarea cu maioneza, cascaval ras si masline negre intregi, aranjate deasupra una langa alta ca si cum ar parea niste pietre pretioase.
 
Reteta aceasta este una simplista si asta pentru ca este o abordare romaneasca a salatei Perla Neagra din strainatate, care foloseste diverse alte ingrediente negre precum:
 
 
  • Fasole negre
  • Linte negre
  • Orez brun sau negru
  • Diverse sosuri precum vinegreta, lime, avocado, iaurt grecesc
 
De asemenea, atentia este spre alimente si mai putin spre ornarea pana la ultimul detaliu. Ingredientele sunt pur si simplu amestecate intr-un bol ca sa para o explozie de culoare.
 
 
Propunerea romaneasca a acestei salate poate sa fie consumata la orice masa, pentru ca nu este o amenintare atat de mare pentru silueta. Desigur, daca mancam jumatate de palma  la o masa. In cazul in care o consumi cu multa paine ai grija sa alegi paine de secara sau din maya naturala si imediat dupa consuma un smoothie din fructe la alegere. Te va ajuta sa nu depui calorii, va sprijini digestia si va stimula tractul intestinal.
 
 
 
 

 

Tags:
salata boeuf
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare