Gateste pieptul de pui in moduri inedite si rapide

Stil culinar 21.05.2019 dietetik
Nu mai este un secret ca pieptul de pui este consistent si exceptinal ca gust. In fond, are un gust usor neutru care ne permite sa dam carnii gustul si aromele pe care ni le dorim. Se poate spune insa ca aceasta carne alba este chiar mai sanatoasa si decat pestele si fructele de mare si asta pentru ca are in compozitie foarte putine grasimi, nu contine carbohidrati si  ofera rapid senzatia de satietate care se mentine ore bune. In plus, contine si o cantitate insemnata de fier care tine anemiile la distanta, dar ne mai uimeste si cu cantitati insemnate de aminoacizi, proteine animale de calitate superioara, zinc, seleniu, cupru si crom. La fel ca si pestele insa, pieptul de pui este prietenul dietelor, fiind prima alegere a celor care vor sa slabeasca fara infometare. Putem explica acest aspect prin pretul accesibil pe care il are, ceea ce nu putem spune la fel despre fructele de mare sau alte tipuri de peste considerate sanatoase si eficiente in dieta si mentinere.
 
Poate nu stiai dar acest tip de carne este esential pentru sanatatea tuturor organelor interne si chiar si pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange. Din pacate, in societatea actuala sunt tot mai multe cazuri de persoane cu boli circulatorii grave si probleme de inima, fiind predispuse la diverse traumatisme grave. Cu siguranta ca alimentatia joaca un rol important in vietile noatre, asa ca trebuie sa consumam corect tot ceea ce consumam. In fond, chiar si alimentele sanatoase pot ingrasa si aduce probleme de sanatate in combinatiile gresite.
 
Atunci cand vine vorba de piept de pui tindem sa-l gatim mereu si mereu in acelasi mod. Evident ca poate interveni plictiseala si nu ai prea multe optiuni la indemana pentru a inlocui ceva ce este considerat indispensabil in regimul alimentar pentru un stil de viata sanatos. Carnea oricum o fierbem atunci cand preparam supa, iar unii o gatesc simplu la grill sau la cuptor ca friptura. Unii ales sa prajeasca aceasta carne pentru ca este mai rapid, dar uleiul folosit nu va flata nici sanatatea si nici silueta. Toxicitatea uleiului creste in timpul prajelilor. Strici degeaba un tip de carne sanatos!
 
 
Ca sa nu te plictisesti niciodata de pieptul de pui pentru ca este atat de indicat in diete si nu numai, ne-am gandit sa-ti propunem cele mai interesante moduri de preparare, dar tot rapide si sanatoase. Iata cu ce te uimim:
 

1.Piept de pui Hasselback

Aceasta reteta rapida face furori in afara si a venit timpul sa ne bucuram si noi de ea. Nu ai nevoie de garnitura de salata, cartofi sau altele si asta pentru ca este o masa de 2 in 1. Garnitura este imbinata cu carnea in cel mai inedit mod. 
 
 
Ai nevoie de fasii potrivit de mari de piept de pui pe care sa le crestezi cand este cruda carnea, iar in buzunarele create poti pune rondele de ardei gras de diferite culori, ciuperci champignon taiate pe jumatate foarte fin, rondele de rosii, ridichi, castraveti, dovlecei, vinete si chiar ceapa rosie. Poti umple acele buzunare si cu diverse verdeturi si ierburi aromatice. Se prepara la cuptor in doar 20-30 de minute.
 

2.Piept de pui acordeon, dar in crusta crocanta

O astfel de mancare nu ingrasa daca este pregatita la cuptor cu foarte putin ulei de masline si daca se serveste cu sosuri light si salate de cruditati simple. Ai nevoie sa crestezi fasiile de piept de pui, sa le dai prin ou batut, faina integrala si pesmet. Se lasa la cuptor pana capata o crusta aurie. Vezi aici peste 20 de mancaruri cu piept de pui!
 
 

3.Piept de pui umplut sau carne cu surprize

Iti trebuie fasii potrivit de subtiri pe care sa le tai pe margini ca si cum ai imparti in doua carnea, dar nu se taie de tot, ci doar putin. Vei umple jumatatile cu crema de branza si spanac, imbini jumatatile si se gateste la cuptor 35 de minute.
 
 

4.Rulouri din piept de pui

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Ai nevoie de sparanghel sau fasii de castravete sau dovleac sau vinete pe care sa le rulezi cu fasii subtiri si lungi de piept de pui. Se gatesc la cuptor cam 30 de minute si se servesc cu sosuri light sau este si varianta la grill.
 

 

Tags:
pieptul de pui
piept de pui in moduri rapide
piept de pui in moduri inedite
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare