Ghid pentru o petrecere reusita

Ghidul se deschide cu o regula de baza. Inainte de toate trebuie sa va relaxati pentru a transmite si invitatilor starea de bine. 

Aveti grija ca totul sa fie planuit din timp si aranjat corespunzator pentru a elimina grijile ce vin odata cu indatoririle de gazda si a va distra impreuna cu musafirii. 
 
In felul acesta toata lumea se poate bucura de masa frumos aranjata, de mancarea gustoasa si de o companie placuta.
Toata lumea cunoaste regulile de baza legate de numarul si pozitionarea farfuriilor, a paharelor si a tacamurilor in functie de felurile de mancare sevite, insa este important de stiut si faptul ca organizarea mesei trebuie sa asigure fiecarui invitat un spatiu minim de 50 de centimetri pentru a-i da confort si libertate de miscare.
 
Fata de masa. Fie ca este alba, viu colorata, brodata sau cu imprimeuri, contribuie semnificativ la decorul pe care urmarim sa il obtinem. Imprimeurile si culoarea sunt criteriile de baza si in alegerea veselei. Aceasta trebuie sa fie viu colorata fie ca este uni sau in mai multe tonuri. 
 
Un plus de veselie aranjamentului il pot aduce si servetele de masa, care pe langa culoare si imprimeu, anima prin felul in care pot fi pliate sub diferite forme si prinse fie cu inele speciale din diverse materiale si de diferite culori, fie legate cu panglici, margele sau alte ornamente.
 
Florile sunt nelipsite. Naturale sau uscate, pot fi asezate, cate una in dreptul fiecarui invitat direct pe masa sau central in cazul unui aranjament floral.
 
Lumanarile, pe langa faptul ca incalzesc atmosfera, pot fi folosite si pentru a introduce accente de culore. Ele pot completa ansamblul mesei indiferent de forma pe care o au, de suportul folosit, de pozitionare si dimensiuni.
 
Nu am deloc memoria numelor asa ca ma ajuta foarte mult cartonasele pe care sunt scrise numele invitatilor. Pare ca la scoala, dar e foarte la indemana cand la petrecere inviti oameni din cercuri diferite. 
 
Voi cum aranjati masa cand aveti petreceri ? Aici afli cum sa faci o petrecere ca-n povesti pe bani putini.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
regim de viata sanatos
cum aranjezi masa pentru petrecere acasa
petrecere acasa
lumanari
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Barbatii au temeri in pat Experiente

    Barbatii au temeri in pat

    08.11.2014

    Te temi ca nu esti proaspat epilata sau ca nu te-ai spalat pe dinti decat in urma cu 3 ore ? Relaxeaza-te! Barbatii au adevarate temeri in pat. Studiile arata ca isi fac chiar mai multe griji decat...

    mai mult
  • Top 5 pasi spre silueta Alimentatie

    Top 5 pasi spre silueta

    30.10.2014

    Victoriile mari se ating prin pasi multi si mici. Diavolul sta in detalii care incearca sa te abata de la drumul spre greutatea ideala. Pentru ca e important sa ai un inceput in forta, am facut top...

    mai mult
  • Halloween in farfurie Experiente

    Halloween in farfurie

    28.10.2014

    Nu va mai plangeti atat! Adoptam sarbatori din State, asta e. In loc sa ne intrebam de ce, mai bine ne bucuram ca avem inca un motiv de petrecere. Halloween-ul e despre costume, despre spirite si...

    mai mult
  • Pune metabolismul la treaba Experiente

    Pune metabolismul la treaba

    27.10.2014

    Un metabolism lenes nu este cel mai bun aliat al siluetei. El este influentat atat de comportamentul de zi cu zi, dar si ceea de ceea ce manancam. Asadar de noi depinde sa punem metabolismul la...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare