Ghimbirul

PROPRIETATILE DE BAZA

Potasiul, magneziul, cuprul, manganul si vitamina B6 sunt cele mai importante elemente nutritive prezente in ghimbir. In mod traditional si istoric, consumul de ghimbir a fost mereu asociat cu efectele pozitive pe care le aduce sistemului gastro-intestinal. De exemplu, in medicina naturista, ghimbirul este considerat un factor important in procesul de eliminare a gazelor intestinale si de relaxare a tractului intestinal. Practic, aceasta mirodenie lupta cu succes impotriva compusilor inflamatori din stomac.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Aveti rau de mare sau de miscare? Ghimbirul va va ajuta la reducerea simptomelor asociate cu ameteala, greata sau voma. In aceeasi categorie, consumul de ghimbir poate reduce semnificativ senzatiile de voma si chiar voma in sine in cazul femeilor insarcinate, fara a avea alte efecte secundare importante. Ghimbirul mai are calitati revigorante, vasodilatatoare si de linistire a functiilor organsimului.



Ghimbirul contine un ingredient activ, un fenol numit 6-gingerol, asociat cel mai des cu procesele anti-inflamatorii. Aceasta este explicatia pentru care persoanele care sufera de osteoartrita sau de artrita reumatoidala isi reduc durerea si chiar isi amelioreaza mersul in urma unui consum regulat de ghimbir proaspat.



Un alt avantaj important adus de gingerolul din ghimbir il reprezinta lupta impotriva celulelor care produc cancerul colorectal. In prezent, dupa efectuarea mai multor teste mai mult decat incurajatoare pe soareci, Universitatea din Minnesota (SUA) se afla in cautarea unui patent care sa duca la introducerea gingerolului ca medicament activ de lupta impotriva celulelor cancerigene la organismul uman. Rezultate pozitive sunt asteptate si in lupta impotriva cancerului ovarian.



Studii recente au aratat importanta consumului regulat de ghimbir in cazul persoanelor care sufera de crize de astm. Un amestec comun pe baza de suc de ghimbir si suc de morcovi, consumat inainte de mesele principale, poate ameliora  crizele de astm. In fine, consumul de ghimbir sporeste imunitatea organismului.

 

Daca transpirati noaptea, dupa ce ati baut seara ceai de ghimbir, e un semn bun: nu numai ca organismul se detoxifica, dar transpiratia produsa de ghimbir a fost apreciata, de catre specialisti germani, drept benefica in lupta contra microbacteriilor sau stafilococilor exteriori.


Nu exista contraindicatii in consumul ghimbirului.

Calorii: 20 la o radacina de ghimbir de 30 de grame.

 

ATENTIE CUM CUMPARATI SI CUM DEPOZITATI GHIMBIRUL

Daca aveti posibilitatea sa achizitionati direct radacina de ghimbir, in dauna prafului de ghimbir gata ambalat in sticlute, faceti acest lucru fara sa stati pe ganduri. E simplu de ce: nu numai aroma este mai puternica, dar si calitatile medicinale sunt mai bine puse in valoare. Ghimbirul proaspat trebuie sa fie tare la atingere si sa aiba aspect sanatos si curat.

 

Tags:
ghimbir
sanatate
plante mdicinale
mirodenii
arome
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • zexe
    1. zexe 15.07.2009 22:04

    era bine daca se explica sila ce mancaruri se foloseste

  • Cristi Roman
    2. Cristi Roman 16.07.2009 17:34

    @zexe, În pagina a doua a articolului sunt expuse tipurile de mâncare în care se poate folosi ghimbirul: "Daca doriti sa adaugati ghimbir proaspat la mancaruri, puteti incepe cu preparatele pe baza de orez. Daca aveti o razatoare buna, puteti rade prin sectiunea medie mai multe feliute deasupra orezului, alaturi de seminte de susan. Aveti pofta de un dressing inedit si revigorant pentru salate? Iata sfatul nostru: combinati ulei de masline cu usturoi pisat si cu feliute fine de ghimbir, amestecati bine si turnati apoi acest produs final peste salata de vara pe care v-ati pregatit-o. Daca sunteti fani ai mancarurilor dietetice pe baza de legume fierte si piept de pui, ghimbirul va condimenta aceste preparate sau chiar va insufla arome asiatice depline."

  • Ionita Cecilia
    3. Ionita Cecilia 08.01.2014 00:40

    Multumesc pentru informatiile oferite despre ghimbir.Sunt foarte importante pentru mine.Eu, de ceva vreme am inceput sa utilizez ghimbirul ca aroma in diferite preparate culinare si de cateva zile am inceput sa fac si ceai .Deci sunt foarte interesata de tot ceea ce poate sa ne ofere el.Multumesc inca o data!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare