Ginkgo biloba previne pierderile de memorie

Secrete 02.10.2009 Madalina Stama

Beneficiile acestei plante sunt cunoscute in intreaga lume. De ce este asa de speciala? Ce a facut ca sa starneasca interesul? De ce e musai sa vorbim azi de ea cand multi dintre noi nici nu stim cum arata?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Beneficiile plantei asupra memoriei ne-au convins. In ziua de azi cand stresul a inceput usor-usor sa ne acapareze pe tot mai multi dintre noi, castigand teren asupra mintilor si vietilor noastre, uiti de la servieta pentru birou pana la gustarea de dupa-amiaza. Adesea te acuzi, iti faci reprosuri din cele mai urate si spui ca tu esti de vina. Sau poate ca nu. De vina mai este si alimentatia. Asa ca daca aveti probleme cu memoria, aruncati o privire si asupra beneficiilor ginkgo bilobei.

 

Ce este pierderea de memorie si cum ne afecteaza pe noi? Pierderea de memorie poate sa se declanseze pe fondul unei proaste circulatii la nivelul creierului. Insa, planta imbunatateste circulatia sangelui din tot corpul, inclusiv pe cea de la nivelul creierului. Stiu ca aparent suna bine, insa nu este de ajuns pentru a convinge si pe sosiile lui Toma Necredinciosul.

 

Anumite substante din ginkgo biloba dilata vasele de sange si imbunatatesc circulatia sangelui. Dar, nu este tot. Planta fluidizeaza sangele, motiv pentru care persoanele care adopta un tratament pe baza de ginkgo biloba nu trebuie sa ia anticoagulante (de exemplu aspirina). Pe de alta parte daca apare o hemoragie, coagularea va dura ceva mai mult (doar in situatia aceasta). Iar extractul din planta previne coagularea sangelui din artere. Infarctul este factorul raspunzator pentru pierderiile de memorie.

 

Motiv pentru care toate acestea pot fi prevenite din timp daca se iau suplimente pe baza de ginkgo biloba. Hmm si ce este totusi atat de special la aceasta planta? Detine peste 40 de substante active. Insa cele mai importante dintre ele sunt tot antioxidantii (flavanoizi si terpenoizi). Flavonozii si terpenozii joaca un rol important pentru metabolism. Neutralizeaza radicalii liberi si intaresc sistemul imunitar. Unul dintre cele mai mari beneficii ale acestei plante este reducerea nivelului de colesterol din artere.

 

Organismul are nevoie de grasime insa prea multa ne poate imbolnavi, trimitandu-ne direct pe patul unui spital. Colesterolul in exces se depune pe peretii vaselor de sange, ingreuneaza circulatia sangelui si astfel cu timpul se declanseaza bolile la inima. Daca aveti o alimentatie nesanatoasa si sedentarismul este un alt cuvant, care intra in descrierea voastra, sa stiti ca sunteti expusi riscului de a suferi la un moment de infarct. Preveniti bolile de inima! Nu lasati timpul sa treaca pe langa voi! Extractul de ginkgo biloba relaxeaza vasele de sange.

 

Suntem oameni si nu masini! Uitarea este un proces normal, insa in momentul in care lucruri importante de altfel, se sterg pur si simplu din mintea noastra ori mai grav uitam lucruri esentiale, fara de care nu ne-am putea descurca zi de zi, se trage un semnal de alarma.
Insa, suplimentele de ginkgo biloba nu numai ca stimuleaza memoria, cresc viteza de reactie si ofera claritate mentala. Toti stim ca avem nevoie de oxigen ca de apa, insa cati dintre noi stiau ca 20% din cantitatea de oxigen este consumata de creier?

 

Si cum ne ajuta ginkgo biloba? Mentine constanta cantitatea de oxigen, care trebuie sa ajunga la creier pentru a se asigura o buna functionare. Si nu in ultimul rand planta este recomandata pentru tratarea problemelor oftamologice, cand acestea survin ca si o complicatie a diabetului ori degenerarii maculare. Folositi si voi suplimente pe baza de ginkgo biloba?

Tags:
ginkgo biloba
memorie
antioxidanti
flavonoizi
terpenoizi
sistemul imunitar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Alexandra
    1. Alexandra 06.10.2009 11:09

    Obisnuiesc sa imi iau fiole de ginkgo biloba si ginseng ( mai mult de ginseng, recunosc) si sunt ff bune. Imi dau energie, imi tin in frau simptomele astumului de care sufar... sunt ff bune.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare