Ginsengul, alimentul minune al acestui secol
Ginsengul este planta asupra careia s-au facut cele mai multe studii, iar rezultatele ne-o recomanda sa o consumam zilnic deoarece are nenumarate proprietati nutritive. În plus, ajuta la combaterea multor afectiuni si ofera un gust delicios mancarurilor.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ginsengul a fost folosit ca panaceu universal inca din antichitate, in special de catre vechii greci. Contine foarte multe ingrediente active, iar sustinatorii acestei plante spunca actioneaza sporind rezistenta fizica si psihica a organismului la stresul exterior, sporind energia si starea de bine. Despre ginseng se spune ca poate trata orice de la raceli, diabet, probleme digestive si pana la simptome ale menopauzei, ale circulatiei sanguine deficitare, astm, probleme ale memoriei si chiar infectii cu HIV sau cancer. Este folosit si ca afrodisiac.
Are proprietati antiinflamatorii, antioxidante, anti cancer si imunostimulatoare
Aproape orice mancare sau bautura se poate condimenta cu ginseng, trebuie doar sa razi putina radacina peste gustarea ta preferata, iar gustul se va schimba foarte mult. Are un gust usor iute dar care se potribveste foarte bine cu celelalte binecunoscute de noi. Cu un strop de ginseng, mancarea va capata un aer exotic si, foarte important, pentru ca ajuta la reglarea cantitatii de zahar din sange, ajuta si la slabit.