Grasa si frumoasa?

Blog 03.03.2011 dietetik

Guess who’s back?? Egretaaaa! Egreta care nu mai crede deloc in expresia “grasa si frumoasa”.

Da, stiu, se fac 2 saptamani de cand nu am mai zis ceva. Nu am murit de inanitie, insa vremea asta mohorata si rece m-a alungat in tarile calde. Am multe sa va povestesc si abia asteptam sa va reintalnesc.

Voi incepe cu o veste buna, mai ales pentru mine :D : am reusit sa fac k.o 5 kg jumate, in 5 saptamani. Si recunosc ca uneori am trisat si am mai mancat cate un dulce. Ba chiar, dupa 4 saptamani, am dat gata  o prajitura intreaga, de ciocolata.

In schimb, de 2 lucruri m-am tinut scai: ultima masa pana in 6 si orele de taebo de 3-4 ori/saptamana.  Da, da, orele alea de care va povesteam. Se pare ca au fost foarte eficiente.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Din pacate, de o saptamana sunt in pauza, am terminat abonamentul  si nici programul nu mi-a mai permis sa ajung. Foarte rusinos si de neacceptat! Nu pot lasa nimic sa ma distraga de la scopul initial! Astazi am echipamentul cu mine, trebuie sa ajung!

Cum lauda de sine nu miroase a bine, inchei si vreau sa va povestesc un lucru observat zilele trecute.

Vineri seara egreta a plecat de la birou cu gandul sa intalneasca o prietena. Si a nimerit, mai mult sau nu intentionat, intr-o cafenea cu lume din aceea, mereu aranjata si cu haine frumoase. Egreta e un fin observator, iar ochii ei sunt in permanenta in cautare de frumos, asa ca nu a deranjat-o. Insa mare i-a fost mirarea cand a vazut ca predominau fetele cu kg in plus, cu haine lipite de corp, haine care iti dau impresia ca vin la pachet cu alte kg.

Ochii au iesit din orbite cand a realizat ca varsta medie nu depasea 20 de ani. Si ca toate accesoriile erau prezente: gentute de firma, unghii false si machiaj atent desenat, insa accesoriul cel mai important, silueta, era neglijat.

Exista situatii exceptionale, cand kilogramele sunt aduse de afectiuni sau anumite tratamente.  Iar persoanele cu kilograme in plus nu ar trebui sa se inchida in casa, dar sunt convinsa ca expresii de genul “grasa si frumoasa” inca ne conduc mentalitatile. Parintii ignora, nu iau pozitii si nu realizeaza ca nu e vorba doar de aspectul fizic, ci si de bolile la care esti expus.

Egreta s-a trezit de multe ori cu gandul ca “de azi” va face ceva. Azi a devenit maine, maine a devenit saptamana viitoare. Si daca nu era mama de egreta, probabil ca amagirile nu se opreau. Mama de egreta a pus piciorul in prag, s-a incruntat si a zis stop. Atunci egreta si-a dat seama de gravitatea situatiei.

Nu militez pentru siluetele chinuite de foame, ci pentru cele normale. Pentru persoanele care nu au fost mereu asa si care cu siguranta pot face o schimbare, dar care se complac in situatie, care s-au obisnuit. Si chiar daca te simti bine in pielea ta, de multe ori vei fi in dezavantaj. Poate la o petrecere mult asteptata, cand constati ca rochia preferata nu iti mai vine. Poate la piscina, cand prietenul tau isi indreapta privirea spre “slabanoaga” din fata.

Sau poate chiar la job, sunt atat de multe cazuri. “Sufletul conteaza” e o expresie incompleta. “Nu numai sufletul conteaza” se incadreaza mai bine in prezent.


Abia astept sa fiu doar frumoasa, in loc de grasa si frumoasa!

Cu drag,


(din nou) Egreta!

 

Tags:
grasa si frumoasa
regim de viata sanatos
diete eficiente
diete rapide si eficiente
tae-bo
fitness usor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 03.03.2011 22:55

    imi pare bine sa aud din nou vesti de la tine, mereu ma amuza felul in care povestesti despre diete si despre persoanele care le tin. sunt de acord cu tine, persoanele care se complac in situatia lor si nu vor sa faca nimic din simpla inertie sunt excesiv de comode. problema este ca la noi in tara toate sarbatorile si mesele festive sunt intesate de oameni care mananca de zici ca nu mai prind ziua de maine, si toata lumea pune accent pe "painea cea de toate zilele" si pe sentimentul cand iti pusca puricele pe burta... pacat doar ca multi tineri nu fac nimic pt a manca si a trai mai sanatos, ci se delasa de la orice proiect de slabire si mentinere pe termen lung si intr-un mod sanatos:(

  • shinshila
    2. shinshila 08.03.2011 13:17

    Buna gandire are Egreta !Sunt mama de fete si sunt inca micute,dar de cand au luat cunostina cu hrana am incercat sa nu le fac cunoscut gustul mancarurilor nesanatoase .Eu am fost crescuta pe principiul grasa si frumoasa,si zau ca m-am regasit in ce scrii mai sus,si la job pe strada... pana intr-o zi cand am zis stop si ai dreptate e bine sa fii numai frumoasa .Numai bine!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare