Grasimea de pe burta arata ca nu esti sanatos

Afectiuni 28.10.2015 Dana Lazar

Ne tot dorim sa scapam de grasimea de pe burta, insa, intrucat este cel mai greu de dat jos, ajungem sa ne impacam cu ea. Si asta pentru ca ne gandim numai la partea estetica. Si atunci mai mascam problema cu haine. Nu putem insa in niciun fel masca aspectul care tine de sanatate.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce are grasimea de pe burta cu sanatatea

Conform studiilor, oamenii care au cantitati mari de grasime pe abdomen (comparati cu alte parti ale corpului, nu cu alti oameni) au un risc mai mare de cancer si boli de inima. Se spune despre gasimea de pe abdomen ca este un indicator al faptului ca organele interne sunt inconjurate de un strat mult prea mare de grasime. Grasimea de pe burta poarta si un nume special, grasime viscerala si ea se formeaza in jurul stomacului si intestinelor. Dar gasimea nu se depune numai acolo, ea se depune si in jurul altor organe interne.

Cu alte cuvinte, daca ai multa grasime in zona abdomenului, nu ar fi deloc o idee rea sa faci un control medical de rutina la inima. Totodata, este recomandat sa faci si controale regulate in privinta cancerului, existand studii care au aratat ca incidentele de cancer sunt cu mult crescute in cazul persoanelor care au multa grasime acumulata pe abdomen. 

 

Importanta masurarii taliei

O talie groasa nu este niciodata un semn bun. Si nu ne referim acum estetic. Daca greutatea ta este normala pentru varsta si sex si totusi ai talia mare, atunci este foarte posibil sa ai o problema de sanatate.

O talie care ar trebui sa te trimita imediat la doctor este de peste 88 cm la femei si peste 101 cm la barbati. 

 
 

Ce-i de facut daca ai multa grasime pe burta

Incepe prin controale medicale. Nu trebuie sa fii neaparat gras ca grasimea de pe abdomen sa indice probleme legate de inima. Se stie de multa vreme ca oamenii obezi au probleme mari de sanatate si mai ales de inima din cauza obezitatii. Insa acum s-a demonstrat ca si la o greutate normala, daca grasimea este acumulata in zona abdomenului atunci acesta poate fi un indicator al problemelor ce tin de organele interne. Controalele ar trebui sa fie controale de rutina ale tuturor organelor interne pentru a preveni cancer, diabet sau boli de inima. 

Slabeste. Este posibil sa nu ti se descopere nimic acum, insa ai vrea sa fii bolnav peste 5 sau 10 ani? Sigur ca nu. Asa ca este momentul sa slabesti. Daca ramai fara grasimea de pe abdomen atunci si restul organelor interne sunt mai putin presate. Tocmai de asta se slabeste greu in zona abdomenului, pentru ca nu este ceva ce tine de exersarea unei grupe de muschi, ci de reducerea grasimii in general, din intregul corp. Mananca sanatos si fa miscare si speranta ta de viata se va imbunatati.

 

Tags:
grasime
burta
sanatate
slabire
cancer
inima
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare