Grasimea fesiera - cea mai comuna problema a femeilor. Care sunt cauzele?

Fitness 02.02.2018 dietetik
Femeile sunt considerate sexul frumos gratie formelor apetisante pe care si le unduiesc cu o eleganta aparte. Din pacate, grasimea se depune fix pe acele forme, respectiv solduri, picioare, coapse, talie, iar cel mai adesea pe fund. Nu cred ca exista o femeie care sa nu-si doreasca un fund bombat si ferm, pentru a intra in perechea de jeansi preferata sau sa se vada frumos la o rochie mulata pe corp. Hainele sunt croite atat ca sa ascunda zonele problematice, dar si pentru a scoate in evidenta calitatile fizice. Evident, asta inseamna camuflare si nicidecum  rezolvarea problemei si sunt sigura ca iti doresti sa arati bine chiar si in costum de baie.
 
Multe femei se intreaba de ce sunt atat de ghinioniste incat sa depuna tocmai ele grasime in zona fesierilor si nu in alte zone mai usor de lucrat. Orice ar face pentru a scapa de grasime nu ar fi destul, pentru ca va reveni imediat fara miscare si un regim alimentar nesanatos. Chiar daca stilul de viata nesanatos isi pune amprenta destul de mult, la baza exista si anumite cauze medicale, care trebuie confirmate la un control de specialitate.

 

Care este cea mai comuna cauza pentru grasimea fesierilor?

Atunci cand stii care este cauza este mult mai usor sa gasesti soltuii care sa functioneze bine pentru tine. Cele mai comune cauze pentru grasimea corporala sunt dezechilibrele hormonale. Acestea pot fi influentate de alimentatia nesanatoasa, stres sau anumite probleme medicale, cum ar fi ficatul gras sau tiroida. In cazul grasimii de pe fund este vorba despre dezechilibre in ceea ce priveste cantitatea de estrogen din corp. Atat femeile cat si barbatii au estrogen in corp, doar ca femeile au intr-o cantitate mai mare.
 
In perioadele cand estrogenul atinge niste nivele mult prea mari, in cazul femeilor apare grasimea fesiera, iar la barbati grasimea in jurul sanilor ( acei sani de barbati). Daca afli la un set complet de analize ca ai aceasta problema cu estrogenul, trebuie sa ai mare grija la alimentatie. Exista studii care arata faptul ca anumite alimente si mancaruri pot stimula si mai mult producerea estrogenului si anume alimentele grase, prajite, sucurile carbogazoase, alcoolul, dulciurile si produsele de patiserie. La acestea daca se adauga si un stil de viata sedentar, stres si lipsa unui somn odihnitor nu te intreba de ce ai predispozitie spre a depune grasime mai mult in zona fundului.
 
Din alimentele nesanatoase acumulam foarte multe toxine, care nu pot fi eliminate in timp util, pentru ca ficatul nu reuseste sa le elimine cu ajutorul enzimelor. Efectiv, ficatul se simte depasit de situatie, iar modul de aparare a organismului fata de toxine este sa le stocheze sub forma de grasime ca sa nu migreze prin tot corpul. Asta inseamna ca ai ficat gras si trebuie sa iei masuri cat de repede.
 
 
 

Ce poti face pentru a scapa de grasimea de pe fund?

 

Nu trebuie sa disperi. Sunt cateva solutii simple pe care le poti pune in practica si nu, nu trebuie sa te inchizi in sala de fitness. Conteaza si miscarea mult, dar nu la fel de mult precum alimentatia si hidratarea. Iata ce trebuie sa faci concret:
 
 
1.In primul rand, evita alimentele nesanatoase si cu multe calorii. Nu poti scapa de grasime decat in acest mod. Stiu ca este greu, dar incearca sa gasesti varianta sanatoasa la fiecare aliment si mancare in parte.
 
2.Consuma multe fibre. Acestea imbunatatesc tractul intestinal, favorizand eliminarea toxinelor zilnic. Fibrele le poti lua din legume crude, verdeturi, fructe, smoothie-uri din legume si fructe, dar si tarate de ovaz.
 
3.Hidratarea este cuvantul de ordine. Fibrele nu te vor ajuta prea mult fara a consuma zilnic cel putin 2 litri de apa. Poti consuma apa simpla sau apa aromatizata, smoothie-uri si supe.
 
4.Evita carbohidratii rai cat poti de mult. Exista si carbohidrati buni care ofera senzatia de satietate.
 
5.Consuma in special legume bogate in carbinol sau suplimente cu carbinol. Astfel de legume sunt conopida, varza si broccolii. Le poti consuma crude sau fierte timp de 1-2 minute ca sa nu-si piarda nutrientii.
 
6.Consuma suplimente si fructe bogate in antioxidanti puternici 
 
7.Fa exercitii fizice precum genuflexiuni si fandari.
 
8.Sunt eficiente si masajele anticelulitice, pentru ca pun sangele in miscare.
 
9.Fa cure periodice de detoxifiere.
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
grasimea fesiera
problema a femeilor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare